Hiranur Vakfı'nda ortaya çıkan 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasında bir sonraki duruşmanın 2023 yılı mayıs ayında yapılacak olması, olayın zamana yayılarak unutturulacağı iddiasıyla tepkiyle karşılandı. Adalet Bakanlığı kulislerinden alınan bilgilere göre duruşma tarihinin öne çekilebilir

MAHKEME RED ETMİŞTİ

(Hürriyet'e göre) "İstanbul’daki mahkemelerde tutuksuz yargılamalarda duruşma tarihinin yoğunluk nedeniyle ileri tarihlere verildiğine dikkati çeken yetkililer, 2020 yılındaki ikinci şikâyetin ardından görevli savcının iki kez iki sanık hakkında tutuklama talep ettiği ancak mahkemenin reddettiği bilgisini verdiler. Bakanlık ve HSK, H.K.G. dosyası üzerindeki tüm eksiklik ya da yanlışlar üzerinde hassasiyetle çalışıyor.

DOSYAYI KAPATAN KİŞİ DE MERCEK ALTINA ALINABİLİR 

Hatta yeni iddialar ve bulgular ışığında soruşturma konusu olabilecek başlıklar da incelemede. Örneğin Cumhuriyet Gazetesi’nden Barış Terkoğlu’nun yazdığı 'dosyayı kapatan kişi ile cemaat, vakıf arasında ticari ilişki' iddiasının da mercek altına alınması gündemde. Yetkililer, yapılan haberle haberdar olduğu ve toplumda infiale neden olan davayla ilgili duruşmanın öne çekilmesi görüşünde. Bu durumda hâkimin takdiri bekleniyor. Kısacası duruşma tarihinin öne çekilmesi muhtemel."