İsrail'e Türkiye üzerinden petrol sağlayan Azerbaycan devletine ait Socar enerji şirketinin İstanbul'daki binası, Filistin için Bin Genç grubu tarafından protesto edildi. Grup, Socar'ın binasına kan kırmızı boyalar fırlatarak tepkilerini gösterdi.

KIRMIZI BOYALARLA SALDIRDILAR

İsrail'le ticaret yapan MÜSİAD üyesi pek çok şirket önünde eylem düzenleyen Filistin için Bin Genç grubu, bu kez de Socar petrol ve doğalgaz şirketinin İstanbul'daki binası önünde toplandı. Grup, ellerindeki kırmızı boyalarla Socar'ın binasına saldırarak, İsrail'e petrol sağlayan şirkete karşı öfkesini dile getirdi.

Bbasliksiz 5

Grup, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda eylemlerini şu sözlerle duyurdu:

"Katil İsrail 9 aydır Filistin'de soykırım işlerken, Azerbaycan-Türkiye el ele bu soykırıma milyonlarca varil petrol taşımaktadır. Bu ikiyüzlü ticarete dur demek için Cuma günü saat 15.00'da SOCAR Türkiye önündeyiz. Tüm Filistin dostlarını bekliyoruz."

Basliksiz 5

"BURADAYIZ, YAKANIZDAYIZ!"

Grup, protesto sırasında "Soykırımcı İsrail'e petrol sağlayan Socar önünde intifada sesini haykırmaya devam ediyoruz! Bu topraklardan işgali, soykırımı besleyenlerin yakasındayız, bu kanlı ticarete geçit vermeyeceğiz!" şeklinde sloganlar attı. Ayrıca, "Soykırıma ortak olan kim varsa kapısına dayanacak, oldukları yeri onlara dar edeceğiz. Buradayız, yakanızdayız!" ifadeleriyle tepkilerini sürdürdüler.

AYGÜN ATTAR'DAN SERT TEPKİ

Grubun İsrail'i protesto etmek için Azerbaycan Devleti'ne ve Azerbaycan Türklerine yönelik düşmanca tutumuna, Azerbaycanlı Prof. Dr. Aygün Attar'dan sert tepki geldi. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Attar, şu ifadeleri kullandı:

Filistin ‘de yaşanan insanlık suçunu  en şiddetli biçimde ve en sert şekilde eleştiren bir insan olarak 
Filistin bahanesiyle dışarıdan desteklenen radikal grupların başını çektiği Azerbaycan karşıtlığı ve SOCAR saldırılarını şiddetle kınıyorum.
Türkiye'deki en büyük yabancı yatırımcı olan SOCAR’ı ülkemizin içinde bulunduğu zor ekonomik koşullarda hedef göstermek hanki aklın önerisidir ?

SOCAR ve PETKİM gibi  Türkiye ekonomisinin can damarını oluşturan binlerce insana istihdam yaratan şirketlere yönelik kulaktan dolma bilgilerle yapılan hücumlar ne anlama geliyor? 

Yahudi sermayesinin ürettiği ürünlerin  iç piyasada kullanıldığı gerçeğini görmezden gelen SOCAR düşmanı güruh karşısında ilgili devlet kurumlarının  sessiz kalması düşündürücüdür !
Ayrıca, Azerbaycan, Kazakistan, Rusya, Brezilya, Gabon ve Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) fosil yakıt ithal eden İsrail ‘in Oil Change International (OCI) tarafından yürütülen çalışmaya göre Gazze’ye yönelik saldırılarda kullandığı uçakların, tankların ve jetlerin yakıtları, BP, Chevron, ExxonMobil, Shell ve TotalEnergies gibi büyük çaplı petrol şirketlerinden temin edilmektedir.

Ülkemizde Türkiye Azerbaycan kardeşliğini  hazmedemeyen “hatrı sayılır” bir kesimin vardığından zaten haberdardık , Türklükten nefret eden şu zümrenin Filistin’i bahane ederek içindeki zehri kusuyor olduğuna da tanık oluyoruz!

Bağa destursuz girenlere  devletlerarası ilişkileri oyun zanneden şu zatlara duyuyoruz ,din kisvesi altında 
Can Azerbaycan ‘ı düşman bellemek  ve kardeşlik hukukuna aykırı davranmak haddiniz değil.

Bizi düşman etmek için ellerini ovuşturarak oyuncularını  sahneye çıkaran senaryo yazarlarına net cevabımızdır:

Türkiye ile Azerbaycan  etle tırnak gibidir  araya girilmez , giren de kokarak çıkar.

Bu böyle biline!

CHP suç duyurusunda bulunmuştu... Savcılık TÜİK hakkında kararını verdi CHP suç duyurusunda bulunmuştu... Savcılık TÜİK hakkında kararını verdi