Son günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili ortaya attığı iddialar gündeme bomba gibi düşen CHP’li Erkan Çakır’dan, gündemi sarsacak bir iddia daha geldi.

Erkan Çakır, Ekrem İmamoğlu ile birlikte CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kumpas kurduklarını, kumpasın arka planında ise Murat Ongun’un bir trol ekibinin başında olduğunu söyledi.

İşte Erkan Çakır’ın o ifadeleri:

KEMAL BEYE KUMPASI BİZ KURDUK

Bu Ekrem Edit hesabı yok mu? O da Murat Ongun’un hesabı. Murat Ongun yönetiyor onu. Zaten biz, Kemal beye bu kumpası, Kasım 2022’de kurduk. Hatırlıyor musunuz sosyal medyada sürekli ‘Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu olsun’ algısı vardı. Bunu Murat Ongun yaptırıyordu Ekrem İmamoğlu önderliğinde.

MERAL AKŞENER İMAMOĞLU’NA SÖZ VERDİ

Sonra Meral hanım (Akşener) Ekrem beye “ben seni cumhurbaşkanı adayı çıkartacağım” diye söz vermiş, oralara da geleceğiz. Ben CHP’de 3 dönem Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım, 2 dönem Genel Merkez’de görev aldım, Spor Kurulu Doğu Anadolu Sorumluluğu yaptım. Yan, benim onlarla şimdiden fotoğraflarım yok. Ta önceden birlikte çekilmiş fotoğraflarım var. Biz sürekli görüşüyorduk kendileriyle.

Erdoğan talimatı verdi: AK Parti'yi hedef alan trol hesaplar... Erdoğan talimatı verdi: AK Parti'yi hedef alan trol hesaplar...

MURAT ONGUN ALGI OPERASYONUNU YÖNETTİ

Murat Ongun böyle bir ekip kurdu. Sonra Kemal beyin adaylığı ortaya çıkınca, Murat Ongun bu sefer Kemal bey hakkında sosyal medya trolleri vasıtasıyla ‘kazanamayacak aday’ algısı yaptı.

“KEMAL BEYE OY VERMEYİN” DEDİLER

Sonra bize bu olaydan sonra “Kemal beye oy vermeyin, verdirtmeyin. Gidip boş oy kullanın, Sinan Oğan’a oy verin” dediler. Ben de bu olaydan sonra kendime yakın gördüğüm için Erdoğan’a oy verdim. Ve bunu sosyal medya hesabımda da paylaştım. “Senden bu partiyi alacağız” dedim Kılıçdaroğlu’na. Şimdi söylüyorum. Ekrem İmamoğlu kumpası kurdurttu bize. Kemal beye kumpası biz kurduk. Sonra Kemal bey kaybetti.

EKREM İMAMOĞLU “CHP’Yİ BENİM ALMAM GEREKLİ” DİYORDU

Zaten Ekrem beyin projesi buydu. “Bizim Kemal beyden kurtulmamız lazım” diyordu. Çünkü Kemal Bey kazanırsa eli daha güçlü olacaktı. Ve Ekrem İmamoğlu “CHP’yi benim almam gerekli” diyordu. Böyle bir çalışmayla Kemal beye kaybettirdik. Sonra yine aynı trol hesaplar, “kurultay istiyoruz” diye algı yaptı.