Michel, milletvekillerinin milyonlarca euroluk nakit ve hediye karşılığında Katar hükümeti adına yasadışı lobi faaliyetleri yürüttüğünün ortaya çıkmasının "dramatik ve Avrupa Birliği'nin güvenilirliğine zarar verici" olduğunu söyledi. 

Michel, bunun tekrarını önlemek için bloğun harekete geçmesi gerektiğini öne sürdü. Politico'ya yaptığı açıklamada, "Öncelikle bundan dersler çıkarmalıyız ve bu tür şeylerden kaçınmak için ve gelecekte yolsuzluğu önlemek çalışmalıyız" dedi. 

YÜZ BİNLERCE EURO ÇIKTI

Eva Kaili ve kocası Francesco Giorgi, bu ayın başlarında, Giorgi'nin rüşvet çetesinin lideri olarak tanımladığı eski vekil Antonio Panzeri ve dördüncü bir kişi ile birlikte Belçika kolluk kuvvetleri tarafından tutuklandı. Hepsi "suç örgütüne katılmak, kara para aklamak ve yolsuzlukla" suçlandı. Belçika makamları, dört şüpheliyle bağlantılı mülklerden 1,5 milyon eurodan fazla mal varlığına el koydu. 

AVRUPA İÇİN YENİ BİR GAZ KRİZİ YOLDA

Avrupa Parlamentosu, Katar ile ilgili tüm lobicilik çalışmalarını geçici olarak durdurdu. Doha iddiaları reddederek parlamentonun "ayrımcı" kararının, son zamanlarda Rusya'dan ambargolu tedarikin yerine Katar doğalgazı tüketimini artıran kıtaya enerji arzını kesintiye uğratabileceği konusunda uyardı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER