AK Parti’nin hazırlığını sürdürdüğü yasa teklifine göre 30 gün içinde sahiplenilemeyen sokak hayvanları 'uyutma' adı altında katledilmesi sokaktan ve kamuoyundan protesto edildi.

Taslağın bu şekilde kamuoyuna açıklanması sonrası tartışmalar hayvan hakları ve siyasilerin de katılımı ile büyüdü.

GERİ ADIM ATTILAR

Yasa tasarısının tartışmaları sürerken DW Türkçe'ye röportaj veren AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu 'uyutulma' ile ilgili "geri adım" olarak yorumlanabilecek açıklamalarda bulundu.

"ŞU AN BİR DÜZENLEME YOK, GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, geçen hafta duyurulan taslağı sahiplenmedi ve henüz ortada bir taslak bulunmadığını söyledi.

Laiklik Meclisi, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' için Danıştay'a dava açtı Laiklik Meclisi, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' için Danıştay'a dava açtı

Yenişehirlioğlu, "Görüşmelerim, çalışmalarım sürüyor. Herkes ile görüşmelerim sürüyor ve devam edecek. Ortada şu an için bir taslak yok, kesin bir durum yok. CHP ile de görüşüp görüşlerini alacağım, süreç daha devam ediyor. Kesinleşmiş hiçbir durum yok" dedi. "Uyutma düzenlemesinden vazgeçildi denebilir mi?" sorumuza da Yenişehirlioğlu, "Şu an bir düzenleme yok, görüşmeler ve süreç işliyor" yanıtı verdi.

Yenişehirlioğlu, rapor çalışmalarının 1-2 hafta kadar daha süreceğini ve tespitlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP Meclis Grubu'na sunacağını söyledi.