SOL Parti Ankara İl Örgütü, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken imam nikahıyla “evlendirmesini” ve çocuğun yıllarca istismara maruz kalmasını, bugün Keçiören’de bulunan Hiranur Vakfı’nın önünde protesto etti.

SOL Parti üyeleri, “Tarikat, cemaat hepsi kapatılacak”, “Karanlığa teslim olmayacağız” “Laiklik, adalet, memlekete sol gerek”, “Karanlığı parçala, memlekete sahip çık” sloganlarını attı. Sol Partililer, tarikatların ve cemaatlerin önünün yıllardır açılarak solun önünün kesildiğini belirterek, gençlere ve çocuklara sahip çıkmak için tarikat ve cemaatlerle mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

SOL Parti üyesi Ali Gölpunar, şöyle konuştu:

İşte burası günlerdir ülkenin kabus gibi üstüne çöken bir karabasan gibi çocuklarımızın geleceğini karartan tarikatların, cemaatlerin yuvası. Hiranur Vakfı dedikleri cemaat ve tarikatlar 6 yaşındaki çocuklarımızı karanlık dünyalarına mahkum ediyorlar.

Tarikat ve cemaatlerin önü yıllardır açılarak ülkede solun önü kesildi. Sola balyoz harekatları yapanlar tarikatları, cemaatleri büyüttüler. Tarikatlar ve cemaatler bu toplumun bataklığıdır. Bu bataklığı yıllardır askeriyle, bürokrasisiyle, milletvekiliyle, bakanlarıyla, hükümetleriyle her dönem desteklediler. Her dönem tarikatlara ve cemaatlere ülkenin, çocuklarımızın geleceğini peşkeş çektiler.

Bu ülkeyi, bu halkı sahipsiz sananlar unutmasın ki tarikatlarla da cemaatlerle de bu karanlık düzeni başınıza yıkmak için bu ülkenin onuruyla, namusuyla, emeğiyle geçinen gençlerimiz, kadınlarımız bu ülkeye ve halka sahip çıkacak. Bu ülkenin çocuklarını, öğrencilerini tarikatların, cemaatlerin yurtlarına mahkum edenler şunu unutmasın ki bu tarikatlar, cemaatler bu ülkenin geleceğini yok ediyor. Geleceğimize, gençlerimize, çocuklarımıza sahip çıkmak için tarikatlarla da cemaatlerle de bu karanlık düzeninizle de mücadele etmeye devam edeceğiz.

SOL Partililer, protesto eyleminin ardından “Halk çocuklarını boğan kirli düzene yeter, tarikat iktidarını gönderelim” yazılı dövizi Hiranur Vakfı binasına astı.

sol parti eylem2

'İZİN VERENLERİN SORUMLULUĞUDUR'

BirGün gazetesinin ortaya çıkardığı bu çocuk istismarı münferit değildir. Kadınların giyiminde tahrik unsuru arayanların, küçücük çocuklara farklı gözle bakanların, tüm bunlara da dini kılıf bulanların yarattığı düzenin sonucudur. Televizyonlarda vaazlar vererek, şu yaşta evlenilir, bu yaşta birlikte olunur diyerek, çocukları meczupların hedefi haline getiren programlara izin verenlerin sorumluluğudur.

'BU KAVGADA BİRLİKTE OLMAYA DAVET EDİYORUZ'

20 yılda iktidarın tüm olanaklarını tarikatların önüne seren AK Partinin sorumluluğudur. Cumhuriyet’in ilerici birikimlerini ve laikliği tasfiye ederek bu karanlık düzeni kurdular. Eğitim başta olmak üzere toplumsal hayatın her alanı ve devlet kademelerini tarikatlar ve cemaatlere teslim ettiler. Ülkemizin geleceği şimdi de bu paralel yapıların, devlet içinde devletleşmiş karanlık odakların yarattığı büyük bir risk altında. Bu riskin bertaraf edilmesi laiklik mücadelesinden geçiyor. Yoksul halkın inancını sömürerek kendilerine kirli bir saltanat kurdular. AK Parti ile semirmiş, büyümüş bu din bezirganlarını ve onların iktidarını artık gönderme zamanıdır. Tüm aydınlık, demokrat, vicdanlı, feraset sahibi yurttaşlarımızı çocuklarımız için ayağa kalkmaya, bu kavgada birlikte olmaya davet ediyoruz. (ANKA)