Munzur Üniversitesi'nin kurucu rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Büyük Birlik Partisi'nin Tunceli milletvekili adayı oldu. Boztuğ, geçtiğimiz yıl Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Başdanışmanı ve Yüksek Danışma Kurulu üyeliğine atanmıştı.

"SOLCU HOCALARI GÖNDERDİM"

Boztuğ, Munzur Üniversitesi Rektörü iken 2012 yılında Pertek'te bir açılışta yaptığı konuşmada, üniversitede solcu öğretim görevlilerinin gönderdiğini açıkça dile getirmişti.

Rudaw'da yer alan habere göre, Boztuğ, üniversiteye daha önce başka üniversitelerden getirilen ve 40-B kapsamında görev yapan öğretim görevlilerinin görev süreleri bitiminde görev sürelerini uzatmadan gönderildiklerini söylemiş ve "Ortak yaşama, ortak yaşama kültürünü geliştiremediler. Dediler ki 'burası Dersim, burada herkes solcu, burada herkes Dersim Alevisi, Kürt, herkes bizim gibi olsun'. ’Hayır’ dedim. Burası Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir üniversitesi burada herkes olacak, siz olmayacaksınız. Biz bunu evel Allah’ın izniyle yasaların kanunların bize verdiği yetkiyle bu birlikteliğimizi kardeşliğimizi daha da geliştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Duvar