31 Mart seçimleri için İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını geçtiğimiz günlerde duyuran CHP, bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe adaylarını belirlemek üzere toplandı.

Araştırma merkezi açıkladı: AK Parti'ye oy verenler başarılı bulmuyor Araştırma merkezi açıkladı: AK Parti'ye oy verenler başarılı bulmuyor

Gündüz saatlerinde başlayan MYK toplantısı saat 18.00'de sona ererken, 20.30'da başlayan Parti Meclisi (PM) toplantısında MYK'da kararlaştırılan isimler oylamaya sunuldu.

CEMİL TUGAY RESMEN İZMİR ADAYI

Cumhuriyet Halk Partisi, Parti Meclisi kararıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay olarak belirlendi.

CEMİL TUGAY KİMDİR?

1967 yılında doğan Cemil Tugay, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. 30 yıllık doktorluk yapan Tugay, uzmanlık eğitimini Ankara Numune Hastanesi’nde ve ABD’de tamamladı.

Türk Plastik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Tugay, 2019 yılında yüzde 70,85’lik rekor oy oranıyla Karşıyaka Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Tugay, Karşıyaka’yı İzmir’in en fazla yeşil alanı ve parkı olan ilçesi haline getirdi. 5 yıllık görev süresi içinde 100 bin ağaç dikerken, tamamen ağaçsız 235 dönümlük bir alanda Karşıyaka Kent Ormanı’nı oluşturdu.

Türkiye’de üniversite belediye ortaklığı ile kurulan ilk Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin kuruluşunan öncülük eden Tugay, Karşıyaka Belediyesi Vizyon Birimi ve Vatandaş Katılım Birimini kurarak, vizyoner belediyecilik noktasında adımlar attı.