Erzincan İliç'te kaymaların yaşandığı bölgede işçileri arama çalışmalarına ara verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, facianın yaşandığı günlerde nerede olduğuna dair soruları yanıtladı. Operasyon geçirdiğini söyleyen Özhaseki, ölçümlerin devam ettiğini söyledi.

Ateş cinayetinde yeni gelişme: Motokurye detayı Ateş cinayetinde yeni gelişme: Motokurye detayı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 9 işçinin arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Olayın olduğu andan itibaren, çok büyük bir seferberlik halinde çalışmalar sürüyor. 3 bine yakın personel, 800'ün üzerinde araç gereç var. Bu büyük bir kaza. Büyük bir kütleden bahsediyoruz. 2 milyon metreküp bir kütle. Kayma hiçbir şekilde durmadı. 3 gün öncesinde güvenlik gerekçesi nedeniyle arama faaliyetlerine ara vermiştik. Sebebi de önce arama işini yapan arkadaşlarımızın güvenliğini öncülüyoruz. Yukarıdaki stent de aktif şekilde kaymalar devam etti. Sabırlı ve Mangal açık ocağındaki faaliyetlere ara veriyoruz. Aşağıdaki güvenli çalışmaya vesile olana kadar arama çalışmalarına ara veriyoruz. Güvenle çalışabilirsiniz denildiği anda faaliyetlere devam edilecek." dedi.

"ŞU ANA KADAR ZEHİRLİ BİR ATIĞA RASTLAMADIK"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Her gün 9 noktadan numune alıyoruz. Şu ana kadar zehirli bir atığa rastlamadık. Herhangi bir tehlikenin oluşmaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı.

BAKAN ÖZHASEKİ ERKEN GELEMEDİĞİ İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

Özhaseki, facianın yaşandığı günlerde neden olay yerinde olmadığını açıkladı. Özhaseki, erken gelemediği için özür diledi. Tıbbi operasyon geçirdiğini söyledi. Özhaseki, "Operasyonun ardından hemen buraya geldim" diye devam etti.

BAKAN IŞIKHAN: İHMALİ OLAN HESAP VERECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, "Çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda araştırmalarımız devam ediyor. Kök nedenlerin bulunması noktasında müfettişlerimizin çalışmaları sürüyor. İhmal ve kusuru olan kim varsa adalet önünde hesap vereceğini belirtmek isterim." şeklinde konuştu.