İran devlet medyası, "ABD tarafından öldürülen" Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'yi anma etkinlikleri sırasında patlamaların yaşandığını duyurdu.

İran resmi ajansı IRNA, "Devrim Muhafızları Ordusu, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin 3 Ocak 2020’de ABD’nin Bağdat’taki saldırısında öldürülmesinin 4. yıl dönümü anmalarının yapıldığı yolda patlama meydana geldi" ifadesinde bulundu.

Putin'den faiz açıklaması: Türkiye çok dikkatli olmalı Putin'den faiz açıklaması: Türkiye çok dikkatli olmalı

PATLAMALAR CAMİDE GERÇEKLEŞTİ

İran haber ajansı Tasnim'de yer alan habere göre, Patlamalar, General Suleymani'nin mezarının bulunduğu Kirman Şehitleri Mezarlığı'ndaki Sahip Zaman Cami'sinde gerçekleşti. 

ÇOK SAYIDA YARALI VAR

SNN haber ajansı, atlamalar sebebiyle çok sayıda kişi yaralanırken ambulansların yüzlerce İranlının toplandığı mezarlığa doğru ilerlediğini ve aralılar en yakın hastanelere sevk edildiğini bildirdi.

Yarı resmi Nournews, "mezarlığa giden yolda birkaç gaz kapsülünün patladığını ve ilgili makamların durumu izlediğini" söyledi.

Olay yerindeki bazı kişiler, patlamanın gaz kapsüllerinden kaynaklandığını iddia etti. Ancak şu ana kadar hiçbir yetkili bu iddiaya ilişkin açıklama yapmadı.

ÖLÜ SAYISI 100'Ü AŞTI

İran’ın Kirman eyaletinde meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 103’e yükseldi, yaralı sayısı ise 141 olarak açıklandı.