İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video konferans yöntemiyle katıldığı “Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız” kampanyası çerçevesinde AFAD koordinasyonunda sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yaptırılan briket evlerin açılış ve anahtar teslim törenine katıldı.

TÜRKİYE'DE YERLEŞİK BULUNANLAR...

Soylu törende yaptığı konuşmada, Cerablus, Azez, El Bab, Resulayn ve Tel Abyad’da, Türkiye’de yerleşik bulunan Suriyeli bir milyon kişiye evler yapılacağını aktardı. Bakan Soylu, şunları söyledi:

"Biz üç gün önce Cumhurbaşkanımızla beraber Kabe-i Muazzama’daydık. Allah’a niyazda bulunduk. ‘Allah’ım bu mazlumlara sen yardım et. Sen yardım edicisin. Sen güç ve kudret sahibisin’ dedik.

Allah şahittir kardeşliğimiz kıyamete kadar sürecek. Sizi zulme teslim etmeyeceğiz. Kardeşliğimizi kıyamete kadar devam ettireceğiz. Allah bizi dünyaya ve mazlumlara mahcup etmesin.

Burada sadece 77 bin ev projelendirmedik. 57 bin 306 ev tamamladık, 9 bin 700 ev devam ediyor, 10 bin eve başlıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi. Yılsonuna kadar 100 bini arkadaşlarımızla birlikte Allah’ın izniyle bitireceğiz.

Burada 50 okul bitirdik, 23 okulun yapımı devam ediyor, toplam 73 okul. 26 cami bitirdik, 24'ünün yapımı devam ediyor ve 10 sağlık tesisi yaptık, 13’ünün yapımı devam ediyor. 11 sosyal tesis yaptırdık, 7’sinin yapımı devam ediyor. 7 park bitirdik, 18 çocuk parkı yapıyoruz. 21 fırın bitirdik, 13 fırının yapımı devam ediyor. 36 su kuyusu yaptırdık, 4 su kuyusunun yapımı devam ediyor."