Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, sosyal medyayı aktif olarak kullanmasının ardından Soylu’nun yerel seçimlerde aktif rol alacağı tartışmaları başladı. Bu durumu takiben Gazeteci Orhan Uğuroğlu Halk TV’de katıldığı bir programda eski bakanın İBB’ye aday olacağını iddia etti.

Özel'den Şimşek'e tepki: Garibanın yakasından düş Özel'den Şimşek'e tepki: Garibanın yakasından düş

Uğurluoğlu katıldığı programda “Süleyman Soylu AKP’nin İstanbul belediye başkanı aday adayı olacak. Onun için bir anda ortaya çıktı. Hani diyorlardı ya ‘İstanbul’a sürpriz isim’ diye… Şimdi Süleyman Soylu’nun hedefinin bu olduğu, bunun için genel merkeze, saraya yakın insanlarla iletişimde olduğu söyleniyor. Bana gelen kulis bilgilerine göre Süleyman Soylu aday ve ona göre çalışıyormuş. Recep Tayyip Erdoğan’la da etrafındaki insanlarla hat kurmaya çalışıyormuş” ifadelerini kullandı.

ADAY OLMA DÜŞÜNCESİ YOK

AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu cephesinden ise yanıt gecikmedi. Danışmanı ile mesaj gönderen eski bakan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday olacağına ilişkin iddiaları yalanladı. Danışmanı Soylu’nun İBB Başkanlığına aday olmayı şu an düşünmediğini açıkladı.

SOYLU NEDEN GÜNDEMDE?

Süleyman Soylu son zamanlarda hakkında yapılan haberleri sosyal medya hesabı aracılığı ile yalanlamış ve bu gönderilerinde İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u etiketlemişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın suç örgütlerine ilişkin yaptığı operasyonlar sonrası Soylu kendi dönemine ilişkin yapılan eleştirilere ilişkin ise operasyonların temellerinin kendi döneminde atıldığını ifade etmişti.