İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında 'hayvandan aşağıdır', 'soros çocuğu' ve 'operasyon çocuğu' sözlerini kullanması sonrası bugün saat 11.00'de Özdağ, Bakan Soylu ile yüzleşmek için İçişleri Bakanlığı'nın önüne tek başına gitmek istedi. Bakanlığa 100 metre kala polisler tarafından durdurulan Özdağ yaptığı açıklamada, "Sen tutuklanacaksın. Senden korkan senin gibi olsun. Sen Cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin. İkimizden biri ölene kadar bu iş devam edecek. Ya özür dileyeceksin, ya sonuna kadar devam eder" dedi.

Türkiye'nin gündemine yerleşen gerginliğin yaşandığı anlarda İçişleri Bakanlığı'nın önüne çekilmiş bir araç dikkat çekti. Özdağ'ın yürüyüşünün engellendiği Bakanlık binasının önüne Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) aracının çekildiği görüldü.

'HAYDİ' NEDİR?

HAYDİ mobil uygulaması çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçları hızlı ihbar edebilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı tarafından ortak yürütülen çalışmayla 2020 yılında faaliyete alınmıştı.