Furkan Hareketi mensupları, tutuklu yargılaması devam eden 8 üyesi için Adana’da Cevat Yurdakul Caddesinde yürüyüş düzenlemek istedi.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'ndan yapılan açıklamada Adana Valiliği'ne bildirimde bulunulduğu öne sürüldü.

Vakfın açıklamasında, “Adana Valiliği'nin İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün yayınladığı Basın Bülteni'nde belirlenen yürüyüş yol güzergâhı, toplantı alanları ve dağılma yol güzergâhları üzerinden, burada açıklanan ve izin verilen güzergâhlara göre yürüyüş rotası belirlenmiş olmasına rağmen Adana Emniyeti daha toplanma ve yürüyüş başlamadan kadın-erkek, bebek-çocuk, yaşlı-genç demeden sert müdahalelerle hukuksuza ve acımasızca Furkan Hareketi mensuplarına vahşice saldırarak yaraladı” denildi.

POLİS MÜDAHALEDE BULUNDU

Polisin zaman zaman biber gazıyla, plastik mermiyle ve coplarla müdahale ettiği öğrenildi.

KUYTUL GÖZALTINA ALINDI

Eylemlere katılan Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul gözaltına alındı. Kuytul'un polis müdahalesi sırasında bir depoya sığındığı ve burada gözaltına alındığı öğrenildi.

'SORUŞTURMA AÇILDI'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Soylu, “Orantısız güç uygulamak, bizim yöntemimiz olmamalı idi” dedi ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yıllardır her hafta yasa dışı gösteri yapan 'Kuytulcu'lar, tüm uyarılara rağmen bugün Adana’da nevruz ile eş zamanlı yasa dışı gösteri yapmışlardır.

Kuytulcuların uzun zamandır tüm tahrik, hakaret ve istismarlarına güvenlik güçlerimiz hep sabırla orantıyla mukabele etmişlerdir.

Ancak bugün, tüm tahrik, hakaret ve istismara rağmen orantısız güç uygulamak, bizim yöntemimiz olmamalı idi.

Adana Valiliğimizce, gerekli soruşturma başlatılmıştır.