Süper Lig'de sahasında Sivasspor'u golcüsü Mauro Icardi'nin attığı 2 golle mağlup eden Galatasaray, gelecek hafta Ankaragücü'nün mağlup etmesi durumunda rakibi Fenerbahçe'ye bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek.

Spor yazarları ise sarı-kırmızılı takımın Sivasspor karşısında alınan 2-0'lık galibiyeti yorumladı.

'LİGİN ENLERİ GALATASARAY'DA'

Uğur Meleke: "Galatasaray artık 23’üncü şampiyonluk için gün sayıyor. Bu sezon her hattıyla istikrarlı bir Galatasaray izledik, bence şampiyonluğu da sonuna kadar hak ettiler. Yılın en iyi teknik direktörü, en iyi yabancı ve yerli stoperleri, en iyi ön liberosu ve en iyi santrforu Galatasaraylı." (Hürriyet)

'BERABERLİK DE İŞE YARAYABİLİR'

Necati Ateş: "Icardi 24 maç oynamış ve 20 gol 8 asist yapmış. Aynı maç sayısına ulaşsalardı belki de Valencia'yı geçerdi. Icardi ve Kerem harika anlaşıyor. Rashica maçta oyuna giremedi. Ligin boyu kısaldı, iyi oyun değil, galibiyet önemliydi. Ankaragücü maçında beraberlik de işe yarayabilir."

galatasaray--sivasspor-ek-fotograflar-_2227_dhaphoto3

'HAK EDEREK KAZANDI'

Kemal Aslan: "Dünya Kupası arasına kadar Muslera taşıdı. Sonrası da ortada zaten. Bugün rakiplerinden bir tanesini kazanarak devre dışı bıraktı. Hak ederek kazandı. Torreira 3 kişilik oynuyor desem yeridir."

'BIRAKMAYABİLİRLER'

Ridvan Dilmen: "Türkiye'deki savunma oyuncuları Mauro Icardi'ye çok hafif geldi. Mahallede küçük çocuklar olur ya onlarla oynuyor sanki. Müthiş bir oyuncu. Bu savunma oyuncuları çerez gibi kaldı. PSG'ye de dönebilir tekrar. Bunu bırakmayabilirler."

'BU 10 GÜN GEÇMEZ'

Nihat Kahveci: "10 gün sonra final maçı var. Ankaragücü maçında kazandığı an şampiyon olacak. Bu 10 gün taraftara geçmez. İşin matematiği kaldı. Galatasaray sezon başından beri haklı bir şekilde buralara getirdi. Şampiyonluk bir maçla gelmiyor. Anasının ak sütü gibi helaldir."

'YILLARDIR BÖYLE BİR OYUNCU BULAMADI'

Levent Tüzemen: "Galatasaray'ın şampiyonluğu ilan etmesi için Ankaragücü maçını yenmesi yetecek. Ancak Galatasaray taraftarı şampiyonluğa öyle inanmış ki tribünlerde ve localarda mahşeri bir kalabalık vardı. Eğer kurallar izin verseydi basamakları bile G.Saray yönetimi çok rahat doldururdu. Maçı izlerken sarı-kırmızılılarda iki adam müthiş bir keyif verdi. Icardi tam bir golcü olduğunu kanıtladı. Torreira satılmamalıdır. Bir adam sahada 5 kişilik oynar mı? Tekmeye kafa uzatıyor, rakibin bacak arasından topu kapıyor, aklıyla topa hükmediyor, takımı yönetiyor. Galatasaray son yıllarda Torreira gibi genç, kaliteli ve yürekten oynayan bir ön libero bulamadı." (Sabah)

ddd62f0908407dfaac8a914c37ae7f6b