Karma dövüş sanatlarıyla yaptığı anlaşma gereği Japon kickboks dövüşçüsü Tenshin Nasukawa ile gösteri maçına çıkan ABD'li yenilgisiz boksör Floyd Mayweather rakibini 138 saniyede teknik nakavt ile yenerek kariyer rekorunu 51 maça (profesyonel olmayan maçlar dahil) yükseltti.

Mayweather'ın parti yaptığı için 3 saat geç çıktığı maç beklenenden çok daha kısa sürdü.

41 yaşındaki yenilgisiz boksör Mayweather bu maçtan 9 milyon dolar kazandı.

Yeni yıl arefesinde Japonya'nın başkenti Tokyo'da ringe çıkan ve 20 yaşındaki Japon rakibi karşısında rahat bir maç çıkaran Mayweather'ın maç boyunca dalga geçer gibi dövüşmesi dikkatlerden kaçmadı.

Müsabakanın ilk başlarında rakibine karşı hafif vuruşlar yapan ve savunmada kalan ABD'li boksör, daha sonra seri vuruşlarla Tenshin Nasukawa'yı ilk dakikanın sonunda yere serdi.

Yere düştükten 5-6 saniye sonra ayağa kalkan Nasukawa maça devam etti ancak Mayweather'ın sert yumruklarına çok fazla dayanamayınca 45 saniye sonra karnına ve yüzüne aldığı darbelerle kendini yeniden yerde buldu.

Ayağa kalkan Japon dövüşçü Mayweather'ın seri ve isabetli yumruklarıyla maçın bitmesine yaklaşık 50 saniye kala tekrar yere düştü. Antrenörlerin ringe girmesiyle birlikte hakem maçı bitirdi ve Mayweather'ın galibiyetini ilan etti.

Müsabakada jüri üyesi ya da uzman bir ekip yoktu ancak Mayweather'ın teknik olarak maçı kazandığına hükmedildi.

Mayweather karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Bu eğlence amaçlıydı "Her şey eğlence amaçlıydı. Hepimiz iyi vakit geçirdik. Ben emekli oldum ve boks ringlerine geri dönmeyeceğim. Bu (şov) maç sadece Japonya'daki hayranları eğlendirmek için yapıldı.' diye konuştu.

Mayweather maç sonrası ödülünü Japon rakibine uzattı.

Tenshin Nasukawa yenilgi sonrası seyircilere böyle selam verdi.

Polemik Haber