Catherine Belton tarafından yazılan modern Kremlin hakkında çok satan bir kitaba karşı bir yüksek mahkemede iftira iddiasının ön duruşmasının ilk sabahında konuşan Avukat Hugh Tomlinson, 54 yaşındaki milyarderin “bu iddiayı hafife almadığını” söyledi. 

’BATIYI YOZLAŞTIRMAK İÇİN’

Avukat, Abramoviç'in yüksek mahkemedeki iki günlük duruşmanın başında, tam bir yargılama öncesindeki kilit bölümlerin anlamını belirlemeyi amaçlayan bir davada, kitaptaki 26 alıntıdan şikayet ettiğini söyledi. 

Abramovich'in şikayetinin merkezinde, milyarderin 2003 yılında Chelsea FC'yi 150 milyon sterlinlik satın alınmasında Rusya lideri tarafından "yönlendirildiği" yer alıyor. Tomlinson, Belton'ın kitabındaki sözlerin, Putin'in Abramovich'e kulübü "batıyı yozlaştırma planının bir parçası" ve "Rus nüfuzunun bir perdesini inşa etmek" için satın almasını emrettiğini söyledi.

Tomlinson, "Hiçbir aşamada okuyucuya Abramoviç'in Putin'den uzak biri olduğu ve açıklanan çok sayıda ve çeşitli yolsuzluk planlarına katılmadığı söylenmiyor. Aksine, yozlaşmış ödemeler yapıyor olarak tanımlanıyor” dedi. 


(Guardian)