Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile hakem konusunu görüşmesinin ardından soruları yanıtladı.

Çebi, "Beşiktaş'ın bundan fazlasını kaldıracak limitinin kalmadığını ilettik. Benim camiam mutsuz, benim camiam tedirgin, benim camiamın güvene ihtiyacı var. Gerekenin yapılacağını umuyoruz. Yapılan yanlışları nasıl düzelttiklerini birlikte göreceğiz. Hakemlerle ilgili TFF'nin daha şeffaf olması gerektiğini söyledik. Biraz daha hakemlerle ilgili kamuoyunda daha açık ve şeffaf olunması gerekiyor. Onlara 'Eleştirileri sizler de' yanıtlayın. Sizler de çıkın, gerekeni yapın' dedik" açıklamasını yaptı. 

'BEŞİKTAŞ'IN TAHAMMÜLÜ BİTTİ'

"Sonuçları sadece Beşiktaş'ın değil tüm kulüplerin göreceğini görmeyi umuyorum" diyen Çebi, "Beşiktaş'ın tahammülü bitti! Hakemlerin hata şansı yok! Nasıl bir cerrah ameliyatta hata yapınca, hasta ölüyor. Hakemlerin de hata şansı yok! Herkes Türk sporuna katkı vermek zorunda. Bir maçtka bir hatayı anlarsınız ama 10 hata olmaz" tepkisini gösterdi. 

"Fenerbahçe maçı ile bizim maçtaki fotoğrafı önlerine koyduk" ifadesini kullanan Ahmet Nur Çebi, "Aradaki farkı sorduk. İkisinden biri doğru, hangisi doğru? Yanıtlarını, alacakları kararlarla siz de biz de göreceğiz. Ben adalet ve vicdan istiyorum. İyilerin mükafatlandırıldığı, kötülerin cezalandırıldığı bir düzen istiyorum" diye konuştu. 

'BİR DAHA MAÇLARIMIZDA GÖRMEK İSTEMİYORUZ'

Alanyaspor-Beşiktaş maçının hakemi Yasin Kol'u bir daha maçlarında görmek istemediklerini açıklayan Çebi, "Tercihimiz bir daha görmemek. Tabii ki istemiyorum. O hata, camiamızın canını yaktı. Gereken için ne yapılır yanıtı göreceğiz. Defalarca aynı şeyleri söylemek yakışık kalmıyor: Ortada bir sorun var. Bana göre hatalılar. İşi bitirmeleri gerekiyordu. Geçen sezon sorunları bitirmek için bir operasyon yapmışlardı, sonra vazgeçtiler. Giden hakemlerin geri dönmesi yanlıştı. Bundan önceki yönetim hakemleri gönderdi, sonra da geri çağırdı, bence yanlıştı." ifadelerini kullandı.