Alan Carvalho kimdir? Galatasaray bu sezon eksikliği çok hissedilen Gomis'in boşluğunu doldurmak için çalışmalara başladı. İki forvet transfer etmeyi düşünen Galatasaray yönetiminin ilk hedefi Brezilyalı golcü Alan Carvalho oldu. Çin Ligi'nde Guangzhou Evergrande'nin formasını terleten Alan Carvalho transferinde  sarı kırmızılılar sona çok yaklaştı. Yıldız futbolcuyu ikna eden Galatasaray kulüple görüşmelere devam ediyor. Peki Alan Carvalho kimdir? Kaç yaşında? Hangi mevkide oynuyor? İşte Alan Carvalho Maçkolik bilgileri...

ALAN CARVALHO KİMDİR?

Tam adı Alan Douglas Borges de Carvalho olan futbolcu 10 Temmuz 1989 yılında Brezilya'da dünyaya geldi.

Brezilya'da Desportivo ve Fluminense forması giydikten sonra 2010 yılında Austurya'nın Red Bull Salzburg takımına transfer oldu.

2015 yılından beri Çin Süper Lig ekiplerinden Guangzhou Evergrande takımında forma giyen Carvalho burada 102 maça çıktı, 58 gol attı.

Bu sezon ise 22 maça çıkan Carvalho 19 gol atıp, 8 asist yaptı.

Brezilyalı oyuncunun Guangzhou Evergrande ile sözleşmesi devre arasında sona eriyor.

ALAN CARVALHO KÜNYE

Tüm isim:    Alan Douglas Borges de Carvalho
Doğum tarihi: 10 Tem 1989
Doğduğu il: Barbosa  Brezilya
Yaş: 29
Boyu: 1,85 m
Kilo: 75kg
Uyruğu: Brezilya
Mevki: Forvet - Santrafor
Ayak: Sağ ayak
Oyuncu danışmanı: CANGOO SOCCER
Güncel kulüp: Guangzhou Evergrande Taobao 
Takıma katılma tarihi:    1 Ara 2015
Sözleşme bitiş tarihi: 19.01.2019

GALATASARAY'A BEDELSİZ GELEBİLİR

Galatasaray, 29 yaşındaki golcüye kavuşmak için Çin'den gelecek haberi beklemeye geçti. Guanghzou Evergrande Kulübü ile sözleşmesi devam eden oyuncunun Galatasaray'a gelmek istediğini de Çin ekibine iletti.

Çin Kulübünün, iddia edildiği gibi Burak Yılmaz değil tam 200 milyon Euro'luk transfer bütçesinin bulunduğu ve yıldız bir golcü aldıktan sonra Alan Carvalho'nun bedelsiz olarak Galatasaray'a gitmesine izin vereceği öğrenildi.

Galatasaray Kulübü ve Alan Carvalho'nun menajerleri de 28 yaşındaki oyuncuyu bedelsiz olarak getirmek için temaslarını sıklaştırdı. Galatasaray kulübü de Çin'de bu sezon 19 gol ve 8 asiste imza atan Alan Carvalho'yu, 5 Ocak'ta başlayacak Antalya kampına yetiştirmek istiyor.

Uzun süredir forvet transferini bekleyen sarı kırmızılılar son olarak Ankaragücü maçında tribünlerde "forvet istiyoruz" diye bağırmıştı. Brezilyalı yıldız golcü Alan önümüzdeki 2 gün içerisinde İstanbul'a gelecek ve Göztepe maçının kadrosunda olacak. Galatasaray, Alan Carvalho için Çin kulübü Guangzhou Evergrande'ye 3 milyon € ödeyecek! İşte 21 Ocak transfer haberleri...

GALATASARAY TARAFTARINA SON DAKİKA ALAN CARVALHO MÜJDESİ

Yaptığı satışlardan sonra 14 milyon € transfer bütçesi olan Galatasaray, Brezilyalı golcü Alan Carvalho ile 3.5 yıllık prensip anlaşmasına vardı. Sarı kırmızılılar Alan'ın sözleşmesini bile hazırladı.

İŞLEM TAMAM!

Garry Rodrigues ve Ozan Kabak'ın satışından 18 milyon Euro'yu kasasına koyan Galatasaray, Marcao için Chaves'e 4 milyon Euro ödedi. Ara transferde 14 milyon Euro bütçesi olan sarı-kırmızılılar, Guangzhou Evergrande ile bir yıl daha sözleşmesi bulunan Alan Carvalho için 3 milyon Euro bonservis teklif etti. Çinlilerin, pazarlıklarını sürdürse de 6 milyon Euro yıllık ücreti nedeniyle Alan'ı Galatasaray'a satması bekleniyor. Brezilyalı golcü ile sarı-kırmızılılar 3.5 yılık prensip anlaşmasına vardı, sözleşmesi bile hazırlandı. Alan'ın imza parasıyla birlikte Galatasaray'da yıllık 4 milyon Euro kazanacağı öğrenildi.

ALAN'DAN SONRA TETTEH DE AN MESELESİ!

Nijerya ve Gana basını; Galatasaray'ın 22 yaşındaki Benjamin Tetteh ile 7.5 milyon Euro karşılığında anlaşma sağladığını ve genç golcünün sağlık kontrolünden geçmek için İstanbul'a doğru yola çıkacağını ifade etti.

Santrfor takviyesi için uzun süredir peşinden koştuğu Alan Carvalho ile anlaşma sağlayan Galatasaray, Benjamin Tetteh konusunda da 7.5 milyon Euro karşılığında Sparta Prag ile anlaşma sağladı.

TRANSFERİ OLMADI MI?

BİP Spor'da yer alan habere göre, Pazar gecesi Dubai'ye giden Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak ve İdari Menajer Şükrü Hanedar, Pato ve Alan Carvalho transferini yüksek maliyetleri nedeniyle bitiremedi. Alan, Galatasaray'a gelmek istese de transferde aracı olan menajerlerin talepleri, Çin'de 10 milyon dolar kazanan Pato'nun ise bu ücrette ısrar etmesi üzerine iki futbolcunun transferi de gerçekleşmedi.