Bu sonuçla Anadolu Efes yarı finalde Darüşşafaka‘yla eşleşti. Daçka çeyrek finalde Bahçeşehir Koleji’ni geçmeyi başarmıştı. 

PLEİSS MAÇA HARİKA BAŞLADI

Tibor Pleiss’ın maça yaptığı harika girişle rakibi karşısında büyük bir üstünlük elde eden Anadolu Efes maç boyunca Karşıyaka’yla arasındaki mesafeyi hep belirli bir seviyede tuttu.

30 sayı seviyesine çıkan fark yalnızca son çeyrekte maç bitme noktasına geldikten sonra 20’li sayıları bulurken Ergin Ataman’ın öğrencileri beklenmedik şekilde rahat bir galibiyet alarak yarı finalin yolunu tuttular.

KARŞIYAKA FIRSATLARI DEĞERLENDİREMEDİ

Son periyotta Karşıyaka’nın geri dönüş adına çabaları yeterli olmadı. Lacivert-Beyazlılar son periyotta 7 dakikaya yakın süre zarfında sayı bulamazken Egemen Güven’in sayıları sonrasında kapı Karşıyaka için tekrardan kapandı.

Efes cephesinde Tibor Pleiss 10’da 8 isabet kaydederek 16’sı ilk çeyrekte olmak üzere 20 sayı – 7 ribaundla yıldızlaşırken Shane Larkin 16, Vasilije Micic ise 12 sayı kaydetti.

Ufuk Sarıca yönetimindeki Karşıyaka cephesinde 8’de 5 ile üçlük atan Amath M’Baye 21 sayı atarken Bonzie Colson 13 sayı – 13 ribaundla double-double yaptı. Alex Tyus ve Can Korkmaz ise 10’ar sayı kaydettiler.

gros'un sahibi olan Anadolu Grubu'na ait Anadolu Efes basketol kulübünün Pınar Karşıyaka'yla oynadığı maçta tribünlerden direnen işçileri selamladı.