Ankaragücü ve Beşiktaş arasında oynanılan Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında maça kırmızı kartlar ve olaylar damga vurdu.

Maç sonunda Ankaragücü tribünlerinden sahaya giren bir holigan, Beşiktaşlı futbolculara uçan tekme attı. Cenk Tosun'a gelen tekme sonrasında Josef de Souza holigana müdahale etti. 

BEŞİKTAŞ İKİNCİ BAŞKANI ENGİN BALTACI: KİMSENİN DİL UZATMASINA İZİN VERMEYİZ!

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Engin Baltacı, “Josef de Souza’nın arkadaşını korumak için saldırganı tutmasından dolayı gördüğü kırmızı kartı kabul edemiyoruz. Bizim nedense Ankaragücü ile olan maçlarımız Ankaragücü taraftarı açısından garip bir gerilimle oynanıyor. Biz buraya iyi duygularla geldik. Çok da iyi karşılandık, Ankaragücü yönetimince çok da iyi ağırlandık. Biz de onları o şekilde karşılayacağız. Ancak şimdi anlıyoruz ki Ankara Valiliği, Beşiktaş seyircisini stada almamakta son derece haklıymış. Genç bir oyuncumuzun olayları tetiklediğini söylüyorlar. Öyle bir şey yok. Bizim genç oyuncumuzun bir kusuru ve hatalı davranışı varsa o bize iletilirse biz onun gereğini yaparız. Kimsenin ondan endişesi olmasın. Ancak bizim oyuncumuza da kimsenin el, dil uzatmasına izin vermeyiz. Bugüne kadar vermedik bundan sonra da vermeyeceğiz. Lütfen sahalarımızda şiddetin terörize bir hale gelmesine izin vermeyelim” diye konuştu.

CENK TOSUN: BELKİ ADIMI ATMASAN TEKME SALİH'E GELECEKTİ

Maç sonu olayla ilgili basın açıklamasında bulunan Cenk Tosun, ciddi bir durumunun olmadığını belirterek, “Maçı geçtim, iyi oynarsın ya da kötü oynarsın. Bugün 3 puan ile ayrıldık, bizim için çok önemliydi. Maçtan sonra olanlar gerçekten kabul edilecek şeyler değil. O kadar polis mensubu, güvenliğin olduğu yerde taraftar nasıl bizim yakınımıza gelebiliyor. Allah'a şükür ciddi bir durumum yok. Pozisyonu sonradan izledik. Şans eseri yan tarafa bir adım atıyorum. Belki adımı atmasam tekme Salih'e gelecek ve futbol hayatı bitecek. Bu kadar kolay olmamalı. Biz ne kadar emek veriyoruz. Buralara gelebilmek için ailelerimizi görmüyoruz, emek veriyoruz. Bir tane kendini bilmeyen bir insan geliyor bize öyle muamele yapıyor” ifadelerine yer verdi.

Josef de Souza'nın kırmızı kart gördüğü pozisyonun takımdaki oyuncuları korumaya yönelik olduğunu kaydeden Tosun, “Josef'in kırmızı kartı gerçekten hiç anlamadığım bir şey. İnsanlar gelecek, bize vurup tekem atacaklar ben de izleyeceğim. Nasıl olacak bu işler? Orada Josef sadece beni koruma amaçlı çocuğu alıp kenara çekti kırmızı kart yedi. Gelsinler bizim kafamıza, ağızımıza vursunlar biz de öyle duralım. Koruyunca da kırmızı kart yiyoruz. Kendini bilmez birisi yüzünden en iyi adamlarımızdan biri belki iki belki de üç hafta oynayamayacak” değerlendirmesinde bulundu.

WOUGHT WEGHORTS: KABUL EDİLEMEZ

Maç sonu çıkan olaylarla ilgili konuşan yıldız golcü, "Bu olanların normal olduğunu söylemek imkansız. Çok yanlış şeyler oldu. Türk insanının duygularıyla hareket ettiğini biliyorum. Bunu seviyorum. Bu durum kabul edilemez. İlk dakikadan maçın sonuna kadar gergin bir atmosfer vardı. Talihsiz bir olay yaşandı. Cenk'e biri vurdu. Bu çok ağır cezalandırılmalı. Türkiye güzel bir ülke. Lig, güzel bir lig. Daha çok gelişmesi için bunun ağır şekilde cezalandırılması lazım. Kabul edilemez şeyler yaşandı." şeklinde konuştu.

Wout Weghorst son olarak, "Sakat takım arkadaşlarım vardı. Gedson, Dele Alli. Onlara kalkan olmak zorunda kaldım. Bu yaşananlar sonrası Josef kırmızı kart gördü. Josef, takım arkadaşına saldıran birini engellemek için müdahale etti. Josef çok haksız bir şekilde kırmızı kart gördü. Umarım bu yüzden ceza almaz. Takım arkadaşlarını korudu sadece. Futbolla alakası yoktu bugün olanların." ifadelerini kullandı. 

ÖMER ERDOĞAN: BİZE VE TARAFTARLARA KÜFÜR ETMESİNE ÇOK ŞAŞIRDIK

Erdoğan, karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında, oyuncularını mücadelelerinden dolayı tebrik ederek, "Karşımızda formda bir takım vardı. Oynadığı maçlara coşkuyla başlayıp çok pozisyona giren bir takımdı. Bunu analiz ederken topun arkasında iyi durup fazla pozisyon vermemeyi hedefledik. Golü bulduk, bunu koruyabilseydik iyi olacaktı. Çok çabuk golü yedik. Gayretli bir Ankaragücü vardı. Taraftarımız da bizi inanılmaz destekledi. Bana göre 1 puanı hak etmiştik. Beşiktaş da çok pozisyona girip bize üstünlük sağlamadı. Üzgünüm." dedi.

"Mete Kalkavan'ı beğeniyordum ama bugünkü performansından hiç memnun kalmadım. Küçük dokunuşlarla taraftarları da tahrik etti. Taraftarlar futbolu biliyor. Canlı görüyorlar. Bize verilen kartlar karşı tarafa verilmedi. Bize basit çalıp karşıya verilmeyince taraftar da bir tepki gösteriyor. Şiddeti fazla oldu ama maçın sonunda olayların bu boyuta gelmesinin sebebi Beşiktaş'ın yedek oyuncusu Oğuzhan Akgün'dür. Bu yaşta gelip bize ve taraftarlara küfür etmesine çok şaşırdık. Daha futbol camiasında bir şeyler başaramadan böyle gündeme gelmeye çalışıyorsa yanlış yolda. İnsan yetiştirmemiz lazım. Çok üzüntülüyüm bu konuda. Genç futbolculara görev verelim ama bu şekilde oyuncu olamaz. Beşiktaş altyapısını suçlamam. Sadece bu oyuncu, bu hakkı nereden görüyor, taraftarlara küfürlü tepkiyi kimden öğrenmiş kendisine sormak lazım" diye konuştu.