Arteta, Crystal Palace'a karşı oynayacakları sezon açılış maçı öncesinde gazetecilere verdiği demeçte, "Farklı bir seviyeye geçmeye hazırız ve buna ikna oldum. Diğer takımların yaptığı çok açık, diğerleri zaten bizden çok daha güçlü bir kadroya sahipti ve hala dört ya da beş ya da bazılarının yedi oyuncu transfer ettiler” dedi. 

‘SIRA ONLARDA’

Arsenal’in eski futbolcusu olan genç teknik adam, "Bu daha kolay olmayacak, bu yüzden sadece ne yapmaya çalıştığımıza, ne yapabileceğimize odaklanabiliriz, çünkü her şeyi aynı anda yapamayız. 

Geçen sezonu beşinci bitiren Arsenal, Manchester City'den Jesus ve Zinchenko'yu toplam 75 milyon sterlin karşılığında transfer etti. İki formda oyuncu, beş sezonda dört lig şampiyonluğu kazanan son derece başarılı bir takım olan Manshester City’nin parçasıydı ve Arteta, deneyimlerinin Arsenal'in genç oyuncularına fayda sağlayacağını söyledi.

Arteta, "Bu oyuncular yıllardır en iyi oyunculardan, en iyi profesyonellerden, kazananlardan ilham aldı ve onlara bakıyorlardı. Şimdi aynı şeyi yapma ve kadromuzdaki genç oyunculara aynı şeyi yapmaları için ilham verme, onlara kazanmak için ne gerektiğini ve kazanmaya devam etmek için gereken detay, açlık ve özveri seviyesini gösterme sırası onlarda" diye ekledi. (Reuters)