Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasının kapanış maçı Adana’da oynanan Adana Demirspor-Trabzonspor karşılaşmasını ev sahibi takım 3-2 kazanarak 3 puanın sahibi oldu.

Karşılaşmanın 79. dakikasında ise ilginç bir an yaşandı. Birçok eski hakemin ‘Skandal bir karar’ olarak yorumladığı pozisyonda, Adana Demirspor 2-1 öndeyken Belhanda köşe vuruşunu takım arkadaşı ile paslaşarak kullandı. Arkadaşının topuk pasıyla topu alıp sol kanattan ceza sahasına doğru hareketlenen Belhanda şut çekerken hakem Atilla Karaoğlan elini havaya kaldırıp düdüğünü çaldı ancak top filelere gitti. Gol sevinci yaşamaya başlayan yıldız futbolcu hakemi görünce durdu ancak karara anlam veremedi.

Hakem Karaoğlan endirekt serbest vuruş kararı verdiğini el işaretiyle gösterirken, Belhanda’nın korneri kullandıktan sonra Adana Demirsporlu diğer oyuncunun topa dokunmadığına hükmetti.

MONTELLA: VAR DEVREYE GİREBİLİRDİ

Belhanda’nın iptal edilen golü hakkında da konuşan İtalyan teknik adam, “Belhanda’nın golü iptal olmamalıydı. Hakem topa dokunulmadığını düşünmüş olabilir. Ancak VAR devreye girebilirdi. Tertemiz bir goldü” dedi.

ESKİ HAKEMLER DE ‘GOL’ DEDİ

BeINSports’ta yayınlanan Trio programında ise eski hakemler Deniz Çoban, Lale Orta ve Bülent Yıldırım da pozisyonu yorumladı. Üç eski hakem de golün iptalinin yanlış olduğunu belirtirken, Lale Orta “Kesinlikle ofsayt değil. Zaten yan hakem de bayrağını kaldırmıyor. Ayrıca top kaleye girmeden düdüğünü çaldığı için VAR da müdahale edemedi. Kesinlikle çok acemice ve skandal hata niteliğinde bir hata olmuş maalesef” ifadelerini kullandı.

Deniz Çoban da “İlk 6 haftanın en skandal hatası. Hakem oyun durmadan oyunu durduğu için VAR da devreye giremiyor. Çok hakem böyle yaptığı çok kritik hatalardan dolayı FIFA kokartını kaybetmiştir. Bir hakem böyle yapmamalı” dedi.

GÜNTEKİN ONAY: MAÇIN KADERİYLE NASIL OYNARSIN?

Yayıncı kuruluşta pozisyonu değerlendiren Güntekin Onay ise, “Younes Belhanda’nın golünde hakem ne kararı verdi, kimse anlamadı. Belhanda’nın topa iki kere dokunduğunu düşündü ama arkadaşı dokunuyor. Hakem çok cesur bir karar vermiş. Bekle kardeşim, maçın kaderiyle nasıl oynarsın?” diye konuştu.