Kimine göre bir blöf, kimine göre ise bir kararlılık... Real Madrid Başkanı Florentino Pérez'in öncülüğünde 12 kulüpbaşkanının açıkladığı Avrupa Süper Ligi'nin karşı koyması 48 saat sürdü...

CHELSEA HAZIR, CİTY TAMAM

İddialara göre İngiltere'nin 'Big Six' takımlarından Chelsea'nın ligden çekilmek için belgeleri hazırladığı belirtilirken Manchester City'nin projeden ayrıldığı ifade edildi...

TEPKİLER ÇATIRDAMA GETİRDİ

Premier Lig'den 'Big Six' olarak adlandırılan takımların yanında Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid ayrıca Milan, Inter ve Juventus bu oluşumda yer almıştı. Fakat gelen tepkiler, başta İngiltere hükümeti olmak üzere ülkelerin aldığı önemlerle, UEFA-FIFA'nın açıklamaları ve yeni adımları ayrıca taraftarların, medyanın tepkileri sonucu proje çatırdadı.

CHELSEA FİTİLİ ATEŞLEMİŞTİ

İngiliz basınına yansıyan haberlerde, Avrupa Süper Ligi'nin kurucu 12 üyesinden biri olan Chelsea futbol takımının ligden çekilmek için belgeleri hazırlamaya başlamıştı.

MANCHESTER CITY İLK OLDU

​İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre ise, Manchester City, Avrupa Süper Ligi'nden ayrılan ilk takım olmuştu.

DİĞER 4 TAKIM DA ÇEKİLDİ

Öte yandan Tottenham Hotspur, Manchester United, Arsenal ve Liverpool'un da Avrupa Süper Ligi'nden çekildikleri duyuruldu.

PROJE ASKIYA ALINDI

Dün kurulan Avrupa Süper Ligi projesinde arka arkaya yaşanan çekilme haberleri sonrası Sky Italia'nın haberine göre Avrupa Süper Ligi projesi de askıya alındı.

KULÜPLERDEN AÇIKLAMALAR

Arrsenal, Tottenham, Manchester United ve futbolcuların organizasyona ortak tepki gösterdiği Liverpool, aynı anda yaptıkları açıklamalarla Avrupa Süper Ligi’nden çekildi.

Liverpool futbolun ve kulübün tüm paydaşlarına duyarlılıkları için teşekkür ederken, Arsenal ise “Bir hata yaptık ve taraftarlarımızdan özür dileriz. Sizi duyduk” ifadelerini kullandı. Manchester United taraftarların, Birleşik Krallık hükümetinin ve diğer önemli paydaşların tepkilerini dinlediklerine vurgu yaparken, Tottenham yönetimi ise çekilme prosedürlerini resmen başladıklarını açıkladı.