29 yaşındaki Danimarkalı orta saha oyuncusu, ülkesinin Haziran ayında Finlandiya'ya karşı oynadığı EURO 2020 maçı sırasında yere yığıldı ve sahada hayattakalmasını sağlayan bir tedavi görmüştü.

Daha sonra implante edilebilir bir kardiyoverterdefibrilatör (ICD) cihazı (bir tür kalp pili) taktırdı.

AYRILMASINA İZİN VERİLECEK

Ancak Inter, Eriksen takımda forma giyemeyeceği için kulüpten ayrılmasına izin verecek. Inter’den yapılan açıklamada, "İtalyan tıbbi otoritesi tarafından bu sezon spor faaliyetinden geçici olarak men edildi" diye kaydedildi.

Açıklamanın devamında, "Oyuncunun mevcut koşulları İtalya'da spor yapabilme gereksinimlerini karşılamasa da, bu ihtiyaç oyuncunun rekabetçi aktiviteye devam edebileceği diğer ülkelerde de sağlanabilir" şeklinde eklendi. 

ÖRNEĞİ VAR

Diğer ülkelerin Eriksen'in ICD cihazıyla kendi liglerine katılmasına izin verip vermeyeceği belli değil.Ajax’ta forma giyen Daley Blind'e de kalp kası iltihabı teşhisi konulduktan sonra bir ICD takıldı ve 31 yaşındaki oyuncu Hollanda ligi milli takımı için oynamaya devam etti.

Eriksen, Ocak 2020'de 16,9 milyon sterlinlik bir transferle Inter'e katılmadan önce, İngiltere ligi takımlarından Tottenham’da altı buçuk sezon oynadı. Inter'in 2020-21 sezonunda Serie A'yı kazanmalarına yardımcı olurken o sezon Avrupa Ligi finalinde oynadı. (BBC)