İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüplerinin, Avrupa Süper Ligi'ni kurmasının yankıları sürüyor...

Gece yarısı gelişmeler peş peşe yaşanırken Avrupa'da 6'sı İngiltere'den olmak üzere 12 kulüp, Avrupa Süper Ligi'ni kurmak için “prensipte anlaştıklarını” ilan etti.

İspanya ve İtalya'dan 3'er takımın yer aldığı toplan 12 kulübün bazılarının Avrupa Süper Ligi'nin kurucu üyesi olarak kaydedildiği, bazılarının ise Lige dahil olmaya ilgi duyduklarını bildirdikleri bildirildi.

Avrupa Süper Ligi'nde İngiltere'den Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool ve Tottenham; İtalya'dan Inter, Milan ve Juventus, İspanya'dan da Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid'in yer aldığı belirtildi.

“Avrupa Süper Ligi” organizasyonuna katılacağını açıklayan 12 kulübün tamamı, Avrupa Kulüpler Birliği'nden çekildi. Avrupa Süper Ligi’nin Başkanı Florentino Perez oldu.

Söz konusu 12 kulübe, 3 diğer takımın daha katılabileceği iddia edildi.

​Avrupa Süper Ligi'nin resmi olarak kurulması durumunda UEFA, bu 12 takımı 2023/24 sezonundan itibaren tüm organizasyonlarından men edecek.

GALATASARAY İDDİASI ORTAYA ATILDI

Kulüpler Birliği Vakfı, kurulması planlanan "Avrupa Süper Ligi"nin Avrupa futbolunun birliğine darbe vuracağını savunarak, UEFA'ya destek verdi. Fakat Galatasaray’ın Süper Lige katılmak üzere teklif aldığı iddia edildi. Öyle ki Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz geçen haftalarda Kulüpler Birliğinden istifa ederek ayrılmıştı.

Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin kurulması için çaba sarf ettiği "Avrupa Süper Ligi" projesine, UEFA, İngiltere Futbol Federasyonu, İngiltere Premier Lig, İspanya Futbol Federasyonu, La Liga, İtalya Futbol Federasyonu ve Serie A yönetimleri, ortak bir bildiri yayımlayarak karşı çıkmıştı.