Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, 8 Mart'ta Süper Lig'de görev alan hakem kadrosunu yeniden belirlerken, aralarında hakem Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık'ın yer aldığı 13 ismi listeden çıkardı. Bu gelişme futbol kamuoyunda bomba etkisi yaratmıştı. 

Tahkim Kurulu'na giden hakemler için Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun aldığı karar bozulurken 18 hakem ve 3 gözlemci klasmanlarına iade edildi.

Bu gelişmelerin ardından Fanatik gazetesinin iddiasına göre, Cüneyt Çakır ve ekibinin İsviçre'de maç yönetmesi için teklif aldığı belirtildi.

CÜNEYT ÇAKIR'A TARİHİ DAVET

Deniz Çoban, Fanatik gazetesindeki yazısında, "İsviçre Futbol Federasyonu, Türkiye Futbol Federasyonuna bir yazı yazarak, Cüneyt Çakır’ın İsviçre Ligi’nde maç yönetmesi için teklif gönderdi. Şu anda İsviçre Futbol Federasyonu, Türkiye Futbol Federasyonunun onayını bekliyor.

Onay çıktığı anda Cüneyt Çakır, ekibiyle birlikte İsviçre Ligi’nde maç yönetmeye başlayacak. Dolayısıyla da tekrar Dünya Kupası’nda maç yönetme şansını yakalayacak" ifadelerine yer verdi.