Sezonun ilk grand slami olan Avustralya Açık’ta finalin adı belli oldu. Yunan raket Stefanos Tsitsipas’ı 2 saat 30 dakika süren maçta 3-1 yenen Daniil Medvedev, finalde Rafael Nadal’ın rakibi oldu.

Turnuvanın 2 numaralı seri başı Rus raket, 4 numaralı rakibini 7-6, 4-6, 6-4 ve 6-1 yenerek kariyerinin 4. grand slam finaline çıkmaya hak kazandı. Geçen yılın ardından bir kez daha Avustralya’da finale çıkan Medvedev, Novak Djokovic’e 3-0’la kaybederek şampiyonluğu kaçırmıştı.

Geçen yıl Amerika Açık’ta Djokovic’i 3-0 yenerek kariyerinin 3. grand slam finalinde ilk kez şampiyonluk yaşayan Rus raket, Nadal’a karşı 5. maçına çıkacak.

Final Pazar günü TSİ 11.00’de başlayacak.

HAKEMLE ÇOK GERGİN KONUŞMA

Mücadele esnasında Daniil Medvedev'in hakem Jaume Campistol ile diyaloğu olay oldu. Yunanli tenisçinin sürekli babasıyla tribünden konuşmasını şikayet eden Medvedev, "Adamım, aptal mısın? Babası her puanda konuşuyor! Babası her puanda konuşamaz! Soruma cevap ver, bunu yapabilir mi?" dedi.

Hakemin "Taktik vermediği sürece her puanda konuşabilir" yanıtına sinirlenen Medvedev oyuna devam etmesi yönündeki çağırsına kulak asmayarak "Aman tanrım, sen çok kötüsün adamım. Nasıl bu kadar kötü olup da Grand Slam yarı finali yönetebiliyorsun!?" ifadelerini kullandı.

Maç bitiminde ise itirazlarına devam eden ünlü tenisçi "Sen... Nasıl söyleyeyim ki? Küçük bir kedisin!" dedi.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Medvedev, müsabakada hakemle yaşadığı gergin diyalogla ilgili, “Sinirlendiğim anlar beni de düşürdü. İyi servisler attım, bu beni maça döndürdü. Konsantrasyonumu kaybettim ama yeniden dönmem gerekiyordu, bunu kendime söyledim” şeklinde konuştu.