Polemik Haber /ÖZEL

2005-2013 yaş gruplarını yetiştiren futbol okulunun amacı; oyuncuları sosyalleştirip, spor ahlakıyla büyüme imkanı sağlamak. Aynı zamanda genç dinamiklerin kötü alışkanlıklardan uzak kalacağı bir alan yaratmak...

Bu anlamda bölgedeki ailelerin yoğun ilgisiyle karşılan futbol okulu, çocuklara karşı özel ilgi gösteren profesyonel hocaları ile çalışırken  aynı zamanda ailelerle de güçlü  bağlar kurarak sıcak samimi bir ortam oluşturuyor.

Yaklaşık 6 yıldır  eğitim veren Fenerbahçe Bahçeşehir Futbol Okulu, yetenekli oyuncuları bünyesindeki "Bahçeşehir Gençlik 2014 Kulübü"nde federasyon tarafından lisanslandırıp liglere katılımını sağlıyor. Burada yetiştirilen oyuncular Fenerbahçe'ye gönderiliyor.Fenerbahçe'de deneme aşamasından geçen oyuncular başarılı olursa Fenerbahçe alt yapısında devam ediyor, Fenerbahçe düzeyinde olmayanlar ise tekrardan yönlendirilip başka bir kulübe veya takıma gönderiliyor. 


 

Futbol okulunun oyuncularını profesyonel takıma gönderme sebebi ise oyuncuların futbol yaşamları ve futbol kariyerlerini daha üst düzeyde gerçekleştirebilmelerine imkan tanımak. Kulüp bu nedenle  amatör takıma oyuncu göndermemeye çalışıyor..

Oyuncular lisanslandıktan sonra istedikleri zaman kulüpten ayrılabiliyorlar. Lisansları hiçbir bedel karşılığı olmdaan gönderiliyor.