Orta saha oyuncusu Franck Kessie, defans oyuncusu Andreas Christensen ve forvet Robert Lewandowski ve Raphinha, Rayo Vallecano ile oynanacak maçta forma giyebilecek. Barça, yeni imzalarını kaydetmek için La Liga'nın maaş sınırını karşılamak zorunda kaldı, ancak yeni yatırım anlaşmaları da dahil olmak üzere birkaç mekanizma takıma fon sağladı. 

Barcelona, 23 yaşındaki Fransız defans oyuncusu Jules Kounde'yi kaydettirmek için maaş bütçesini azaltmak zorunda. La Liga kısıtlamaları, yakın sezonda sözleşme yenileyen ancak forvet Ousmane Dembele ve defansif orta saha oyuncusu Sergi Roberto'yu da etkiledi.

TAKIMIN GELECEĞİ SATILIYOR

Barcelona, kayıpları dengelemek, borcu azaltmak ve La Liga'nın finansal fair play kurallarını yerine getirmek için gelirlerini artırmak için çeşitli mekanizmalar kullanıyor. Buna örnek olarak, İspanyol devi, fon toplamak için görsel-işitsel stüdyolarının yüzde 24.5’lik hissesini prodüksiyon şirketi Orpheus Media'ya 100 milyon euroya satıldığını açıkladı. Barcelona, geçtiğimiz ay dijital fan token firması Socios.com ile Barca Studios'taki hisselerinin yüzde 25'ini satmak için bir anlaşma imzalamıştı. (Reuters)