İngiltere Premier Lig takımlarından Aston Villa’nın gözden çıkardığı forvet oyuncusu Bertrand Traore için Galatasaray ve Beşiktaş’ın kıyasıya bir transfer rekabetine girdi. Ancak iki ezeli rakibe, sürpriz bir rakip daha çıktı.

Turuncu-lacivertiler, Aston Villa’dan 4.5 milyon euro alan kanat/forvetin menajerine aynı maaşı teklif ederken ‘gizemli’ bir yatırımcının bu transferde büyük rol oynayacağı ortaya çıktı.

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ’A ‘GİZEMLİ’ ENGEL

Hücum hattına takviye için çalışmalarını sürdüren Galatasaray ‘gizemli’ bir engele takıldı. Cimbom, Aston Villa’nın, 26 yaşındaki yıldızı Bertrand Traore’ye talip oldu ve 2.5 milyon euro maaş önerdi. Beşiktaş da aynı rakamı önermeye hazırlanırken devreye Başakşehir girdi.


Aston Villa’nın, 26 yaşındaki yıldızı Bertrand Traore

3 MİLYON EURO BURKİNA FASOLU YATIRIMCIDAN

Turuncu-lacivertiler, İngiliz ekibinden 4.5 milyon euro alan Burkina Fasolu kanat/forvetin menajerine aynı maaşı teklif ederken şu eklemeyi de yaptı:

“Biz 1.5 milyon euro vereceğiz. Kalan 3 milyon euro’yu Burkina Faso’lu bir yatırımcı verecek.”

GEÇEN SEZON SAKATLIKLARLA BOĞUŞTU

Auxerre ve Chelsea altyapılarında futbola başlayan Traore, 2014’te Vitesse’ye kiralandı. 2016’da Ajax’a gönderilen Traore, 2017’de 10 milyon euro bedelle Lyon’a transfer oldu. Fransa’da 3 yıl oynadıktan sonra 2020’de Premier Lig’e dönen Burkina Fasolu futbolcu, Aston Villa’ya 18.4 milyon euro’ya imza attı.

Beklentilerin çok altında kalan ve yaşadığı sakatlıklarla kariyeri sekteye uğrayan Traore, geçen sezon Premier Lig’de sadece 9 maça çıktı ve hiç skor katkısı yapamadı. Hem kanat hem de forvet bölgesinde oynayabilen Traore, 2020-21 sezonunda ise, Premier Lig’de oynadığı 36 maçta 7 gol-7 asistlik performans sergiledi.