15 dakika önce Pierre Webo kırmızı kart gördü, sonrasında Başakşehir teknik kulübesi hakeme yoğun itirazda bulundu. 

Başakşehir teknik direktörü Okan Buruk ve takımın forveti Demba Ba, 4. hakemin ırkçılık yaptığını maçın hakemi Ovidiu Alin Hategan'a ve diğer futbolculara anlattı. 

OYUNCULARDAN SERT TEPKİ

Okan Buruk'un 4. hakeme yönelik, "Ona negro diyorsan sen bir ırkçısın" dediği, Demba Ba'nın da "Asla böyle şeyi söylemezsin" dediği öğrenildi. 

Başakşehir futbol takımının oyuncularının "Biraz saygı" dediği de duyuldu. 

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, yaklaşık 10 dakikalık bir tartışmanın ardından takımını sahadan çekti. 

BAŞAKŞEHİR BAŞKANI: UEFA DÖRDÜNCÜ HAKEMİ GÖREVDEN ALDI

Başakşehir FK Başkanı Göksel Gümüşdağ, yaptığı açıklamada "Okan Hoca'nın arkasında kulübe olarak adlandırdığımız yerde yardımcı hocalar bulunuyor. Pierre Webo'ya orta hakeme verdiği kararla ilgili ses yükseltirken, dördüncü hakem Webo ile uğraşıyor. Dördüncü hakem orta hakeme mikrofondan söylüyor. Hakem kırmızı kartla geliyor. O da eliyle, 'Bu zenciyi atacaksın' diyor. Bütün arkadaşlarımız bunu duyuyor. Biz de dördüncü hakem devam ederse, asla devam etmeyeceğimizi söyledik. Dördüncü hakemi UEFA aldı. Saha dışına çıkardı. Ya dördüncü hakem getirecekler ya da dördüncü hakemsiz devam edeceğiz. Demba Ba oldukça tepkili. Onlar çıkmak istemiyor. Şu an bakıyoruz, ancak bizim istediğimiz şekilde olursa çıkarız. Dördüncü hakem alındıysa kararımızı tekrar değerlendireceğiz" dedi. 

FARKLI HAKEMLERLE YARIN DEVAM EDECEK

Başakşehir CEO'su Mustafa Eröğüt, "Maç yarın kaldığı yerden başlayacak. Bu hakemlerle oynanmayacak" dedi.

"NEGRO LAFI NET BİR ŞEKİLDE DUYULDU"

Beinsports muhabiri Gürler Akgün, yaşananlarla ilgili şunları anlattı: 

* Pierre Webo ve teknik heyet hemen saha kenarında oturuyorlar. Bu sırada dördüncü hakem Webo'ya laf atıyor. Ardından az önce söylediğiniz kötü sözü, söylenmeyecek sözü söylüyor. Ardından saha kenarı alevlendi. Kırmızı kart bu noktada geldi. Negro lafı duyuldu. Bunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Ardından Webo itirazda bulundu. Hakeme "Bana negro" dedin dedi. Okan hoca daha sonra çılgına döndü. Özellikle hemen Neymar geldi o noktaya. 

10 DAKİKA ARA VERİLDİ

* PSG'li oyuncular Başakşehirli oyuncuların yanına geldi. Demba Ba yedek kulübesinden çıktı, itirazda bulundu. Ardından Başakşehirli futbolcular soyunma odasına yönlendiler. Hakem dörtlüsü bir toplantı gerçekleştirdi. O toplantıda 10 dakika ara kararı verildi.

BAŞAKŞEHİR SAHAYA ÇIKMA TARAFTARI DEĞİL

* Şu anda UEFA yetkileri bir toplantı halinde. Maçın başlaması için çalışmalar yapılıyor. Sahaya toplar geri getirildi. Dördüncü hakem içeride savunma yapıyor. "Ben negro demedim, Rumence 'negru' dedim, Rumence siyah adam demek, kendisine bir hakarette bulunmadım" diyor. Temsilcimiz sahaya çıkma taraftarı değil.

TFF BAŞKANI: KABUL EDİLEMEZ BİR OLAY YAŞANDI

TFF Başkanı Nihat Özdemir ise şunları ifade etti:

* Çok üzüntülüyüz, hayretlerle bekliyoruz. UEFA ve FIFA ırkçılık konusunda çok ciddi duruşlar sergiliyorlar, biz de TFF olarak ırkçılık yaşanmaması için elimizden gelen tedbirleri aldık. Maalesef gördük ki, UEFA'nın en elit hakemlerini görev aldığı bir maçta, kabul edilemez olay maalesef yaşanmıştır. Bir hakemin yaptığı bütün hakem camiasına leke getirmesine sebep değildi. Fakat UEFA'nın gerekli cezaları vereceğine yürekten inanıyorum. UEFA'nın bütün yetkilileri ile görüşüyoruz. Webo'ya yapılan hareketin cezasız kalmayacağını dile getiriyorlar. Bu maçın oynanmasını ve sonlanmasını talep ediyorlar. UEFA, Başakşehir'in dördüncü hakemsiz oynama talebini kabul etti. Başakşehir'in bu maçı oynayıp sonlandırmaları gerektiğine inanıyoruz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: IRKÇI SÖZLERİ ŞİDDETLE KINIYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maçta yaşanan ırkçılığa tepki göstererek, "Temsilcimiz Başakşehir’in teknik ekibinden Pierre Webo'ya karşı sarf edilen ırkçı sözleri şiddetle kınıyor, UEFA tarafından gereken adımların atılacağına inanıyorum. Sporda ve hayatın tüm alanlarında ırkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız" açıklamasını yaptı.

BAŞAKŞEHİR'DEN FLAŞ PAYLAŞIM

Başakşehir'in Twitter hesabı yaşanılanların ardından ırkçılığa karşı flaş bir paylaşım yaptı. 

Beşiktaş da Başakşehir'in paylaşımı üzerine şöyle bir tweet attı: 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaşanılanlara tepki gösteren bir paylaşımda bulundu.