33 yaşındaki Nagelsmann, 1 Temmuz'da 2026'ya kadar sürecek bir sözleşmeyle Bayern Münih’in başına geçecek. Bayern, şimdiki teknik direktör Hansi Flick'in sözleşmenin feshini kabul ettiğini söyledi.

TAZMİNAT AÇIKLANMADI

Leipzig, Bayern'den ne kadar tazminat aldığını söylemedi, ancak CEO Oliver Mintzlaff, kulübün "mali hedeflerimize ulaşmada başarılı olduğunu" söyledi. 

Nagelsmann, Münih yakınlarında büyüdü ve şehirdeki bulunan başka bir kulübün gençlik sisteminden geçti.

Nagelsmann, “Bayern Münih’teki pozisyon benim için eşsiz bir fırsat. Bu nedenle, Oliver Mintzlaff ve RB Leipzig yönetim kurulunun geri kalanına Bayern Münih ile bir çözüm buldukları ve bunu benim için mümkün kılanlara teşekkür etmek istiyorum” dedi.

EN GENÇ ANTRENÖR

Nagelsmann üç yıldır Leipzig ile birlikte ve takımı 2020'de Şampiyonlar Ligi yarı finaline götürdü. 

Leipzig, Bundesliga sıralamasında Bayern'in arkasında ikinci sırada ve Almanya Kupası'nda yarı finale yükseldi. Nagelsmann, 2016 yılında 28 yaşındayken Hoffenheim'ı devraldığında lig tarihindeki en genç baş antrenördü. 

Takım daha sonra tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Nagelsmann profesyonel bir oyuncuydu ancak dizindeki sakatlıklar nedeniyle kariyeri erken bittiğinde koçluğa geçti.

Bayern başkanı Herbert Hainer, "Julian Nagelsmann yeni nesil koçları ifade ediyor" diyerek, “Genç yıllarına rağmen şimdiden etkileyici bir kariyer inşa etti. Julian Nagelsmann ile birlikte son yılların büyük başarılarının üzerine inşa edeceğimize inanıyoruz" şeklinde ekledi.

(Çeviri:polemikhaber)