Belçika’nın başarılı forveti RomeluLukaku muhtemelen takımının ana hücum tehdidi olacak. Inter’in forveti, ülkesinin şu ana kadar dört galibiyetinde üç gol kaydetti. İtalya’nın tecrübeli savunma oyuncuları ise Lukaku’ya yabancı değil. Hepsi İtalya liginde oynuyor. 

‘’SADECE LUKAKU’YA BAKMAMAK LAZIM’’

İtalyan stoper Chiellini, "Lukaku'ya büyük saygı duyuyoruz çünkü Inter’de harika bir sezon geçirdi ve tüm sezon boyunca ne kadar maç kazanan ve büyük bir oyuncu olduğuna tanık olduk. Bence sadece Belçika'nın RomeluLukaku ile ilgili olduğunu söylersek Belçika'ya zarar vermiş oluruz çünkü sahanın her yerinde kaliteli oyunculara sahipler" dedi. 

Dünya Kupası'nı üçüncülükle bitirdikten üç yıl sonra ilk büyük futbol turnuvasını kazanmaya çalışan Belçika, son 13 maçta kaybetmedi. İtalyanlar, son 16 turunda Avusturya karşısında uzatmalara gitmelerine rağmen, 31 maçlıkyenilmezlik rekorunu devam ettirdi. 

Belçikalı orta saha oyuncusu ThorganHazard, "31 yenilmezlik maçından sonra onları yenmek güzel bir mücadele. Oranın 50-50 olduğunu tahmin ediyorum’’ dedi. 

KAZANAN FAVORİ OLACAK

Her iki takım da grup maçlarının üçünü de kazandı ve Fransa, Portekiz, Hollanda ve Almanya'nın tümü Euro 2020'den elendiği için, Münih'teki kazanan kesinlikle şampiyonluğun favorileri arasında olacak.

İtalyan orta saha oyuncusu Jorginho, "Kendimize inanmaya devam etmeliyiz. En ciddi hata, şimdiden harika bir şey yaptığımızı düşünmek olur" dedi. Premier Lig'de Belçika’nın yıldızı De Bruyne'e karşı oynayan Chelsea orta saha oyuncusu Jorginho, "De Bruyne maçta oynayacak mı bilmiyorum ama kesinlikle ortalamanın üzerinde bir futbol zekasıyla fark yaratan bir oyuncu" dedi.

‘’HATA YAPAN KAYBEDER’’

Belçika, İtalya'yı daha önce tarihinde bir kez 1972 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalindeyenebildi.İtalya teknik direktörü RobertoMancini yaptığı açıklamada, takımının şimdiye kadar olduğu gibi oynayacağını söyledi.Mancini, “İşler plana göre gitmezse, oyun ilerledikçe birkaç şeyi değiştirebiliriz, ancak belli bir oyun tarzımız var. Belçika da öyle ve eminim harika bir futbol maçı olacak. Bence önemli olan bu. Kazanan ise daha az hata yapan takım olacak çünkü bu tür maçlarda tek bir hata maçı bitirebilir" dedi. 

(AP)