Süper Lig’in 2. haftasında Gaziantep Kalyon Stadyumu’nda Gaziantep FK ile Beşiktaş arasında oynanan maçta yürekleri ağızlara getiren bir olay yaşandı. Karşılaşmanın 71. dakikasında bir anda yere yığılan Fabrice N’Sakala, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Sözcü'nün haberine göre, topun oynanmadığı bölümde kendisini yere bırakan Fabrice N’Sakala’ya ilk müdahaleyi, Beşiktaş yedek kulübesinden çıkıp gelen Necip Uysal yaptı. Ardından sağlık görevlileri hemen oyun alanına dahil oldu. Tüm futbolcuların ve seyircilerin korku dolu bakışları arasında ilk müdahalesi saha içinde yapılan Fabrice N’Sakala, daha sonra ambulansla hastaneye götürüldü.

BEŞİKTAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA 

Fabrice N’Sakala’nın durumu hakkında alınan ilk bilgilere göre, 31 yaşındaki futbolcunun nefes alış-verişinde bir sorun olmadığı ve bilinci açık olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “Futbol takımımızın Gaziantep FK ile oynadığı müsabakada yaşadığı rahatsızlık nedeniyle oyuna devam edemeyen Fabrice N’Sakala, bilinci açık bir şekilde tedbir amacıyla hastaneye sevk edilmiştir” denildi.

TFF’DEM GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Gaziantep FK maçında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Beşiktaşlı futbolcu Fabrice Nsakala için geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden yapılan paylaşımda, “Gaziantep FK maçında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Beşiktaşlı futbolcu Fabrice Nsakala ve Beşiktaş camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz. Nsakala’nın en kısa sürede sahalara dönmesini temenni ediyoruz” denildi.