Ancak takım taraftarları ve sosyal medya kullanıcıları, Mısırlı yıldız Mohamed Elneny'nin arkasında toplandı. 

İNGİLİZ MİLLETVEKİLİ MEKTUP YAZDI

Filistin’de yükselen gerilimin ortasında Elneny, Kudüs’teki Mescid-i Aksa ve Filistin bayraklarının görüntüleri eşliğinde "Kalbim, ruhum ve desteğim size Filistin'e" yazdı. Ancak açıklama, İngiliz Yahudileri Temsilciler Kurulu Milletvekili Tal Ofer'in Arsenal'e ve kulübün sponsorlarına endişelerini dile getiren bir mektup yazmasına neden oldu.

‘’YAZININ İÇERİĞİ DEĞERLERİMİZLE UYUŞMUYOR’’

Jewish Chronicle'a göre, bazı Yahudi hayranlar Mısırlı futbolcunun gönderisine öfkelendi. Arsenal'in resmi sponsorlarından biri olan Lavazza, Ofer ile temasa geçilmesine yanıt olarak, kulüp ile acil görüşmeler yapacağını söyledi. 

Kahve markası olan Lavazza’nın bir sözcüsü, "Böyle bir mesajla ilgili kulüp hakkında endişelendiğimizi bildirmek için derhal Arsenal'e ulaşacağız" diyerek, "Bu yazının içeriği şirket değerlerimizle tamamen uyumlu değil. Lavazza, ırkçılığa ve antisemitizme karşı tamamen kararlıdır" şeklinde ekledi. 

ARSENAL: EŞİTLİK VE ÇEŞİTLİLİĞİ SAVUNUYORUZ

Arsenal oyuncuyu savundu, ancak kulübün kendisiyle gönderi hakkında görüşmeler yapacağını söyledi. Kulüp yaptığı açıklamada, "Arsenal'in tüm çalışanlarında olduğu gibi, oyuncularımız da kendi platformlarında görüşlerini ifade etme hakkına sahiptir. Bununla ilgili olarak, futbolcumuzla bu konuyu konuşuyoruz" dedi.

Kulüp ayrıca, "Bir kulüp olarak, her türlü ayrımcılığa karşı koymaya ve bunları ortadan kaldırmaya kararlıyız ve yaşamın her alanında eşitlik ve çeşitlilik ihtiyacını savunmaya devam ediyoruz" şeklinde ekledi. 

Elneny'nin gönderisinden çıkan sonuç, futbol taraftarlarının ve sosyal medya kullanıcılarının tepkisine yol açtı. (Middle East Eye)