Fransız oyuncu, avukatları aracılığıyla konunun yetkililere bildirildiğini belirten bir açıklama yaptı. Haber ajansı AFP, bir kaynağa atıfta bulunarak, Fransız polisinin soruşturma açtığını söyledi.

‘PATLAMA ETKİSİ YARATACAK’

Daha önce, Pogba'nın kardeşi Mathias, oyuncu hakkında "büyük ifşaatlar" yayınlama sözü veren çevrimiçi videolar yayınladı. Mathias Pogba, daha fazla ayrıntı vermeden bilginin "patlama etkisi” yaratabileceğini söyledi. Açıklamada, "Bunlar, organize bir çetenin Paul Pogba‘ya yönelik tehdit ve gasp girişimlerine ektir" denildi.

Matthias Pogba, videolarında "Bütün dünya, kardeşimin hayranları ve daha da fazlası Fransız takımı ve Juventus, kardeşimin takım arkadaşları ve sponsorları bazı şeyleri bilmeyi hak ediyor" dedi. Açıklamaların Pogba'nın menajeri Rafaela Pimenta'yı da kapsayacağını söyledi. (BBC)

ESPN’nin ulaştığı kaynaklara göre; olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını söyledi. Fransız haber kaynağı France Info’da ise, Paul Pogba’nın çocukluk arkadaşlarının şüpheli olarak adlandırıldığını yazdı.

Olayla ilgili şikayette bulunan Pogba, kendisini tehdit eden ve şantaj uygulayan grubun 13 milyon dolar istediğini söylerken, iddialara göre iki silahlı adam, Manchester United’daki dönemi dahil Paul Pogba’yı 13 yaşından beri gizlice koruduklarını söyleyerek para talep etti.

Fransız futbolcu, bu iki şantajcıyı nisan ayında İngiltere'de ve temmuz ayında İtalya’daki Juventus antrenman merkezi etrafında gördüğünü belirtti.

“MBAPPE HAKKINDA DA SÖYLEYECEKLERİM VAR”

"Kardeşimin hayranları, Fransa, Juventus ve Juventus'un sponsorları da dahil olmak üzere tüm dünya bazı gerçeklerin artık farkına varmalı. Kardeşimin hayranlarının gösterdikleri sevgiye değer bir insan olup olmadığını bilmesi gerekiyor. Sanırım sözlerim birçok insanı ilgilendirecek. Mbappe hakında da önemli şeyler söyleyeceğim. Birçok unsur ve tanık söyleyeceklerimi doğruluyor" ifadelerini kullanmıştı.