Anlaşma, bonuslar dahil 50 milyon sterlin değerinde ve Sterling, Londra ekibine bir yılı opsiyonlu, toplam 5 yıllık anlaşmayla gelecek. 

YENİ PATRONLARIN İLK BÜYÜK TRANSFERİ

27 yaşındaki oyuncunun Manchester City ile sözleşmesinin bitmesine bir yıl kaldı ve yurtdışındaki büyük kulüplerden ilgi gördü. Manchester City, 2015 yılında Sterling'i Liverpool'dan 49 milyon sterlinlik bonservis bedeliyle almıştı. Yıldız futbolcu, Maviler’de oynadığı 339 maçta 131 gol attı.

Anlaşmanın tamamlanması halinde, 77 maçta İngiltere forması giyen Sterling, bu yaz Todd Boehly liderliğindeki bir konsorsiyum tarafından devralınmasından bu yana Chelsea'nin ilk büyük transferi olacak.

HEDEFLERİ BÜYÜK

Barcelona, Real Madrid ve Bayern Münih de dahil olmak üzere diğer büyük kulüpler de Sterling'le ilgilendi ancak oyuncu, Chelsea'yi tercih etti. Manchester City, Sterling'in kalmasını istedi ancak oyuncu, bunu kariyerinin en önemli sözleşmesi olarak görüyor ve tüm büyük kupalar için mücadele eden bir kulüpte önemli bir rol oynamak istiyor. Sterling'in hâlâ, Ballon D'Or'u kazanmak da dahil olmak üzere gerçekleştirmek istediği takım ve bireysel hedefleri var. (BBC)