Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Medyascope TV'de gazeteci Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı. 

"Erdoğan mı, Davutoğlu mu değişti?" sorusuna çarpıcı bir yanıt veren Davutoğlu, şöyle dedi:

* Erdoğan'a çok söyledim. Benim aleyhimde imzalar ilk toplandığında 'Yapmayın, bu partiyi siz kurdunuz ama partiyi kurumsallaştırmama izin vermezseniz bu parti bitecek' dedim.

* İnsanı insan yapan ilkelerde değişim yaşamadım. Recep Tayyip Erdoğan ise her şeyiyle değişti. Keçiören'de bir mahalle arasında oturan ve saygı gören bir Başbakan'dan Beştepe ve Türkiye'deki bütün saraylara sığmayan bir Cumhurbaşkanı'na geçiş, olumsuz bir değişimdir. Yolsuzluklarla mücadele için açık ve şeffaf ihale döneminden, Türkiye'deki bütün ihaleleri gizli ortakların da bulunduğu şirketlere veren değişim, negatif bir değişimdir. Yasaklar konusunda şiir okudu diye hapiste yatmasından dolayı özgürlükçü görünen bir siyasetçiden, en yakın zamanda bile kendisiyle birlikte olan insanları bile hain, terörist gören birine değişim kötü bir değişimdir. Türkiye 22. yüzyıla hazırlanması gereken yerde, 20. yüzyılın son çeyreğine geri döndü.

"HDP MECLİS'TE OLMAYA HAK KAZANMIŞ BİR PARTİ"

* MHP'liler HDP'liler ile Meclis'te yan yana oturuyorlar, HDP'nin bir milletvekili Meclis'i yönettiği zaman da MHP'liler onlarla ilişkiye giriyorlar sonra da çıkıp sadece İç Anadolu ve Karadeniz'deki seçmene mesaj verebilmek için 'HDP kapatılsın' diyorlar. HDP, Meclis'te olmaya hak kazanmış bir parti. Parti kapatılması esastan yanlıştır. Seçmen iradesini yok sayarak, seçmeni terör örgütünün propagandasına açık hale getirirsiniz. Partilere oy veren seçmenlerin cezalandırılması yoluna gidilmemeli. Güneydoğu'da seçmen AK Parti'nin güvenlikçi ve özgürlüklerden kopmuş diliyle PKK ve HDP'nin kamu düzenini ihlal eden dili arasına sıkıştırılmış durumda. Gelecek Partisi Güneydoğu'da bu kıskacı kıracak. KCK düzenine de kayyım düzenine de karşıyız. HDP'ye şunu diyoruz, terörle aranıza net bir çizgi koyun. Siyasi bir mücadele verecekseniz bunu netleştirin. AK Parti'ye de şunu söylüyorum, demokratik mücadele içinde ortaya çıkan tablodan rahatsız olmayın, demokratik mücadeleyi siz verin.