Süper Lig’in 19. haftasında Beşiktaş, sahasında karşı karşıya geldiği Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti. 

Polemikhaber spor yazarı Can Durukan'ın maçtan 48 saat önce kaleme aldığı ve maçta olacakları neredeyse bildiği yazısı ise sosyal medyada geniş yankı buldu...

CAN DURUKAN NE YAZMIŞTI?

Konuk Galatasaray adına ise maçın şifresi, orta saha direncini ne derece yüksek tutabileceğinde gizlidir. 

ETEBO VURGUSU

"Taylan Antalyalı’nın Beşiktaş gibi bir rakip karşısında orta sahada tek bırakılacağını düşünmüyorum. Yanına belki Ömer, Donk ya da Etebo gibi ikinci bir defansif ismin mutlaka ekleneceğini öngörüyorum."

SKOR DETAYI

"Beşiktaş, skor avantajı yakalayamadıkça defolarını açık eden bir takım. En büyük defosu da hala bariz şekilde takım savunmasında. Eğer skoru erken alamaz ve Galatasaray orta sahasına diş geçiremeyip, oyunu kanatlara yeteri kadar indiremez yani genişletemezse, rakibi karşısında berabere geçirdiği her dakika, maçı kaybetmeye biraz daha yaklaşacaktır. Galatasaray’ın Emre Kılınç başta olmak üzere kontraya uygun hücum yapısı, ev sahibi Beşiktaş’ı zorlayacaktır. Topa sahip olma konusunda ise eşite yakın bir dağılım bekliyorum. Her iki takım da oyunu sürklase etmek için değil, en kestirmeden sonuca gitmek için oynayacaktır. Tahminim; Beşiktaş, biri yan top ortası sonucu kafa golü, biri ceza sahası dışından atılan şut ile bulacağı 2 gol ile maçı kazanacaktır."