2022 FIFA Dünya Kupası için geri sayım başladı. 21 Kasım 2022 tarihinde Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleşecek ve 18 Aralık’taki final maçıyla son bulacak 22’nci FIFA Dünya Kupası, Orta Doğu Bölgesi’nin ilk Dünya Kupası olarak tarihteki yerini aldı. Aynı zamanda pandemi sonrası düzenlenen ilk büyük etkinlik olarak tüm dünyada heyecan yaratan FIFA, 3 milyonu aşkın fiziksel izleyicinin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca taraftarlarla dijital dünyada da buluşmaya hazırlanıyor. 

'22 PAZARDAN SORUMLUYUZ'


INFLOW Network ve GAIA Kurucu Ortağı Neşet Dereli

Çalışmalara çok öncesinde başladıklarını ve içerik süreçleri, yaratıcı entegrasyon, influencer pazarlama faaliyetleri, dijital reklamlar, sürdürülebilir paydaş iletişimi gibi birçok alanda bu dev organizasyona destek vereceklerini açıklayan INFLOW Network ve GAIA Kurucu Ortağı Neşet Dereli, “Son 1,5 yıldır bu konuya odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İngilizce, Çince ve İspanyolca dillerinde iletişimden sorumlu olan global ajansların gerçekleştirmekle yükümlü oldukları faaliyetlerin toplam 22 pazardaki ana sorumlusuyuz. Bu projemizle spor ve futbol endüstrisinde dünyanın en iyi ajanslarıyla aynı ağı paylaşıyoruz. Tanıtım faaliyetleri kapsamında diğer resmi ajanslarla birlikte hareket ederek, bu organizasyonun global gücünü pekiştirirken, tüm dünyada sürdürülebilir tanıtım faaliyetleri yürütmekten sorumluyuz” dedi. 

Globaldeki ilk “Influencer Dünya Kupası”nı da gerçekleştireceklerini ekleyen Dereli, “4 kıtadan oluşturduğumuz influencer takımlarını Doha’da 6 günlük bir turnuva için ağırlayacağız. Bu projeyle 120 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyoruz” diye ekledi.

Arap Cub 21’in de influencer iletişimini yapmıştı. 





Geleneksel ve yeni nesil reklamcılığın başarılı bir harmanı olan GAIA, Inflow Network’le aynı çatı altında faaliyet gösteriyor. Dijital reklam ajansı GAIA, Uzak Doğu’dan Amerika’ya, Kuzey Avrupa’dan Orta Doğu’ya çok sayıda ülkede farklı içerikler geliştiriyor. Ajansın hizmet verdiği kurumlar arasında Türk Hava Yolları, Qatar Airways, DeFacto, Galderma, Greyder, İGA, Trendyol, Martı, Sabancı Holding ve Rixos Hotels yer alıyor. INFLOW Network ise influencer ve markaların içinde bulunduğu tüm paydaşları bir araya getiren bağımsız bir platform. Şirket şimdiye kadar Türkiye, Katar, Rusya, ABD, Fransa, İtalya ve İsviçre’de düzenlediği etkinlikler ve marka aktivasyonları ile toplamda iki binden fazla influencer’ı onlarca marka ve binlerce sektör profesyoneliyle bir araya getirdi.