Sky Sports News'e konuşan bir kaynak, bisiklet takımı Ineos Grenadiers'ın sahibi Ratcliffe'nin Kırmızı Şeytanlar’ı satın alma konusunda ciddi olduğunu söyledi. 69 yaşındaki milyarder, kimya şirketi Ineos'un başkanı ve CEO'su ve aynı zamanda 2019'da devraldığı Fransız Ligue 1 futbol takımı Nice ve İsviçre tarafı FC Lausanne-Sport'un da sahibi.


Musk

DUDAK UÇUKLATAN SERVET

Bloomberg'e göre net değeri 7.18 milyar dolar olan İngiliz milyarder, Mayıs ayında Chelsea'yi satın almak için yaptığı son dakikada 4.25 milyar sterlinlik teklifinde başarısız oldu, çünkü Amerikalı işadamı Todd Boehly kulübü başarıyla satın aldı ve Ratcliffe şimdi dikkatini Manchester United’a  çevirdi.

Takımla ilgilendiği haberi, 2005'ten beri takımın sahibi olan Glazer ailesinin kulüpteki azınlık hissesini satmayı düşündüğünü söylemesinin ardından geldi. Ratcliffe'i ülkenin en zengin altıncı kişisi olarak sıralayan Bloomberg’e göre, yeni bir yatırımcının getirilmesi konusunda ön görüşmeler yapıldı. Ineos'tan bir sözcü, şirketin sonunda kulübü satın almak amacıyla daha küçük bir hisse satın almakla ilgileneceğini söyledi.

TARAFTARLAR NEFRET EDİYOR

Glazers, kulübün sahiplik modelinden ve sahadaki performanslarından memnun olmayan, dokuz yılda Premier Lig şampiyonluğu kazanamayan ve beşinde kupa kazanamayan Manchester United taraftarları arasında popüler değil. Şu anda ligin en alt sırasında yer alan İngiliz devinin net borcu Mart ayı sonuna kadar yüzde 11 artarak yaklaşık 496 milyon sterline ulaştı. Takımın patronları ayrıca, yaklaşık 74 bin taraftar kapasiteli, ülkenin en büyük kulüp stadyumu olan Old Trafford stadyumunu iyileştirmedikleri için eleştiriliyor. (Sky News)