2020 Kasım ayında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından kulüplere yapılan bildirimde, liglerin başlangıcı için evrakların ve ücretlerin teslim edilmesi gerektiği söylenmişti. 

Gerekli evrakları teslim eden takımlar, nisan ayına kadar bekletilmiş ve nisanda BAL'ın başlayacağı açıklanmıştı. 

Ancak artan vakalar nedeniyle bu kez de ligin başlaması için vakaların düşmesinin bekleneceği, mayıs ayının sonunda yeniden konunun görüşüleceği açıklanmıştı. 

Antrenmanlarını ve hazırlık maçlarını yapan takımlar, müsabakaları oynayamadığı için gelir kaybı yaşıyorlar.  

Bu 1 yıllık süreçte gelir kaybı yaşayan futbolcular da garsonluk, ayakkabı boyacılığı gibi çeşitli meslekleri yapmak zorunda kaldılar ve antrenmanlardan uzak kaldılar.

Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmeye hazırlanan Diyarbakırspor'un Başkanı Siyabend Aydın, BAL takımlarının yaşadıkları sorunları Polemik Haber'e anlattı.

ERDOĞAN'DAN 3 AY ÖNCE YARDIM İSTEMİŞLERDİ

Bölgesel Amatör Ligi futbolcuları Ocak ayında Ankara’daki Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Tesisi açılışı töreni öncesi dertlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlatmışlardı.

Futbolcular salgın yüzünden maçların on aydır oynanmadığını belirtmiş ve yardım istemiş Erdoğan ise “Bunu inceleteyim, bakalım. Kendim 16 sene amatör futbol oynadım. Bir bakalım herhangi bir sıkıntı yoksa önünü açarız.” demişti.