Kıran kırana geçen turnuvanın son maçı olan İngiltere-İtalya maçı, Met Office radarının 'evlilik uçuşlarının' başladığını tespit etmesinin ardından böcekler tarafından bulutlanabilir. 

PROFESÖR: SADECE BAŞLANGIÇ

Met Office maç günü için "umut verici" bir hava tahmininde bulunsa da, aynı zamanda fikstürle çakışan ve hareketli oyuncular ve taraftarlar için bir baş belası haline gelebilecek olan fenomeni yakaladı. Firma tarafından yayınlanan radar görüntülerinde, başkent ve çevresindeki alanların üzerinde gezinen, birçoğu "aslında böcek" olan bir dizi büyük titreşimli gölgeler görülüyor.

Gloucestershire Üniversitesi'nde bilim iletişimi profesörü ve Kraliyet Entomoloji Derneği üyesi Adam Hart, Sky News'e Cuma günkü sürülerin türün çiftleşme mevsiminin sadece başlangıcı olduğunu söyledi.

İLK DEĞİL

Durum böyle olursa, büyük spor müsabakalarında böceklerin sporcuların üzerine inişi ilk kez olmayacak. Böcekler, Haziran ve Temmuz aylarında yapılan Wimbledon tenis maçlarını da sarmıştı. 2014 Dünya Kupası sırasında, Kolombiyalı James Rodriguez, koluna devasa bir böcek otururken penaltı vuruşu yaptı, 2007'de beyzbol maçında ise böcekler sahayı sarmıştı. (Guardian)