EURO 2020’de grup aşaması dün oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Gruplarda oynanan 36 maçın ardından rekorlar kırıldı, dikkat çekici istatistikler ortaya çıktı.

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda grup aşaması dün akşam E ve F gruplarında oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı. Son 16’ya yükselen takımların belli olmasının ardından Galler-Danimarka, İtalya-Avusturya, Hollanda-Çekya, Belçika-Portekiz, Hırvatistan-İspanya, Fransa-İsviçre, İngiltere-Almanya, İsveç-Ukrayna eşleşmeleri ortaya çıktı. Grup aşaması boyunca bazı takımlar iyi bazıları ise kötü performans sergilerken bireysel anlamda da birçok oyuncu dikkat çekici istatistiklere imza attı.

EN KÖTÜ İSTATİSTİK A MİLLİ FUTBOL TAKIMI’NDA

Turnuvaya büyük umutlarla başlayan ve EURO 2020’yi takip eden gazetecilerin gizli favorilerinden biri olan Türkiye, hem oynadığı kötü oyun hem de aldığı başarısız sonuçlarla birçok kişiyi şaşkınlığa uğrattı. A Grubu’nda oynadığı 3 maçta puan alamayan milli takım, Kuzey Makedonya ile birlikte turnuvayı puansız kapatan iki takımdan biri olurken, attığı 1 gol ve yediği 8 golün sonucunda ortaya çıkan eksi 7 averaj ile turnuvanın en kötü averajına sahip olan takımı oldu.

DHA'da yer alan habere göre, Turnuvanın ev sahibi ülkelerinden biri olan İtalya ise gösterdiği performans ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış durumda. A Grubu’nda oynadığı 3 maçı da kazanan İtalyanlar, bu maçlarda 7 gol atarken kalesinde gol görmedi. İtalya Milli Takımı, oynadığı son 11 maçta 32 gol kaydederken kalesini kapattı. İtalyanlar, son olarak 14 Ekim 2020’de Hollanda ile 1-1 berabere kaldığı UEFA Uluslar Ligi karşılaşmasında kalesinde gol görmüştü.