Süper Lig'in 13. hafta açılış maçında Galatasaray'ın Fatih Karagümrük'e deplasmanda 2-1 yenildiği maça sarı-kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim damgasını vurdu.

İlk yarıda istenen futbolun ortaya konamaması sonrası sinirlenen tecrübeli teknik adam, bir pozisyonda ise Karagümrük'ün atağının ofsayt olduğunu belirtip "Hocam yeter artık, 2 oldu ama bu. Ofsaytı kaldırmıyorsun" diyerek tepki gösterdi.

HAKEM ÖNCE UYARDI

Maçın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu, pozisyon sonrası çılgına dönen tecrübeli teknik adamı sakin olması yönünde uyardı.

SONRA KIRMIZI KART GÖSTERDİ

69. dakikada ise Arda Turan'a çıkan sarı karta itiraz eden Fatih Terim, hakem tarafından kırmızı kartla tribüne gönderildi.

"SEN BEKÇİ BİLE OLAMAZSIN"

Karar üzerine çileden çıkan Galatasaray teknik direktörü, hakeme "Sen futbolu bilmiyorsun futbolu. Akşama ailene anlat Fatih hocayı attım diye. Sen bekçi bile olamazsın..."

"TERBİYESİZ, AHLAKSIZ..."

"Terbiyesiz, ahlaksız... Sen nasıl hakemsin ulan Mustafa Öğretmenoğlu" sözleriyle tepki gösterdi.

MAÇ SONUNDA SAHAYA İNDİ

Tribüne gönderilen Terim, maçın ardından ise sahaya indi. Ancak Futbol Disiplin Talimatı gereği sahaya ve yedek kulübesine inmesi yasak olan tecrübeli teknik adam kendisini büyük bir riske atmış oldu.

Fatih Terim, doğrudan kırmızı kart gördüğü için en az 2 maç ceza alacaktı. Hakemin raporuna göre ise ceza artabilir.

EN AZ 6 MAÇ CEZA ALABİLİR

Futbol Disiplin Talimatı'na göre tedbir kararına uymayan görevlilere en az 4 maç ceza veriliyor. Bu durumda Fatih Terim'in en az 6 maç takımının başında olmaması gündemde.

YUSUF ŞİMŞEK 7 MAÇ CEZA ALMIŞTI

2015 yılında Antalyaspor'un başında bulunan Yusuf Şimşek, Antalyaspor-Kasımpaşa maçında müsabaka hakemine yönelik hakareti ve idari tedbirli olduğu halde soyunma odası koridorunda yer almasından dolayı 7 maç ve 46 bin TL para cezası almıştı.