Fenerbahçe’nin seyircisiz oynamaktan kaynaklı başarısız olduğu görüşüne katılmadığını ifade eden Olacyto, tüm takımların seyircisiz oynadığını ve şartların eşit olduğunu söyledi.

Fenerbahçe’deki temel sorunun iç saha ve deplasmana farklı taktikler uygulamaması olduğunu söyleyen Olcayto “Fenerbahçe’nin kapanan savunmaları delecek bir hücum organizasyonu yok” dedi.

“Fenerbahçe yetenekli oyuncularından faydalanamıyor” yorumunda bulunan Kerem Olcayto şu tespitlerde bulundu; 

*Mevcut sistem bu oyuncuların özelliklerinden yola çıkılarak kurulmadığı ve bunlara uygun bir sistem oluşturulamadığı için sorunlar yaşanıyor. 

*Galatasaray ve Beşiktaş’ın bir hücum şablonu var ama Fenerbahçe’nin yok.

*Sabırlı olmak ve şans vermek önemli ama bu takımın oynayacağı top bu olmamalı. Taraftar, kaybetse bile mücadele eden bir takım görmek istiyor.

*Teknik direktörün tecrübeli olması önemli. Bu kadroyu oynatabilecek bir sisteme ve geçmişe sahip bir hocanın gelmesi lazım. Fenerbahçe’nin rahatlıkla hücum oynayabilecek bir kadrosu var. Erol Bulut’un sistemi bu değil. Bulut’un sistemi daha çok hücumsal özellikleri kontrataklarla ve kenar oyunlarıyla gerçekleştirmek isteyen bir sistemi var. Mevcut oyuncular top sizin ayağınızdayken üretkenlik sağlayacak oyuncular… Siz bu oyuncuları topsuz oyuna zorluyorsunuz. Oyuncuya uygun doğru sistemin bulunması lazım. Taraftar bile hakem hatalarını konuşmuyor. Önce takımdan iyi oyun bekliyor.