Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Fenerbahçe ile Hatayspor karşı karşıya geldi. Ülker Stadı’nda oynanan mücadeleyi sarı-lacivertli takım 2-0 kazanarak ligde üst üste 2. galibiyetini almayı başardı.

İlk yarıda iki takım da orta saha mücadelesi verdi. Tehlikeli olmayan pozisyonlarda skor değişmedi. Fenerbahçe’de maça ilk 11’de başlayan 16 yaşındaki Arda Güler taraftarların beğenisini kazandı.

'SEN Mİ VURACAKSIN ABİ'

0-0'la geçilen ilk yarıda etkili oyunuyla göz dolduran Arda Güler, kazanılan bir serbest vuruşta topun başına geldi. Duran topları kullanmak için büyük istek gösteren genç yıldız ile Serdar Dursun arasında yaşanan diyalog mücadelenin en çok konuşulan anlarından biri oldu. 

İkinci yarıda maçtaki dengeyi penaltı bozdu. 67. dakikada Crespo’nun kazandığı penaltıda topun başına Serdar Dursun geçti. Taraftarlar Arda Güler için tezahürat yapsa da Serdar topu filelere gönderip skoru 1-0 yaptı. Fenerbahçe’yi rahatlatan gol 81’de yine penaltıdan geldi. 79. dakikadaki pozisyonda penaltı kazanan Serdar, ikinci penaltıyı da gole çevirip skoru 2-0 yaptı.

FENERBAHÇE’DE 8 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Slavia Prag maçına göre ilk 11'inde 2'si zorunlu 8 değişiklik yaptı.

Deneyimli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Slavia Prag maçının ilk 11'inden sadece Altay Bayındır, Miha Zajc ve Bright Osayi Samuel'i oynattı.

Ferdi Kadıoğlu'nu cezası, Kim Min-jae'yi ise sakatlığı sebebiyle oynatamayan Kartal, Nazım Sangare, Attila Szalai, Jose Sosa, Mert Hakan Yandaş, Dimitris Pelkas ve Enner Valencia'yı ise kulübeye çekti.

İsmail Kartal, kalede Altay Bayındır'ı görevlendirirken, savunma dörtlüsü Ozan Tufan, Serdar Aziz, Marcel Tisserand ve Çağtay Kurukalıp'tan oluştu. Orta sahada Miguel Crespo ve Miha Zajc'ı oynatan Kartal, kanatlarda ise Bright Osayi-Samuel ve Diego Rossi'ye şans verdi. Santforda Serdar Dursun'u tercih eden deneyimli çalıştırıcı, Serdar'ın arkasında ise Arda Güler'e formayı verdi.

Fenerbahçe'de Berke Özer, Jose Sosa, Mert Hakan Yandaş, Mergim Berisha, Enner Valencia, Dimitris Pelkas, Nazım Sangare, Attila Szalai, Burak Kapacak ve Melih Bostan ise yedek soyundu.

ÇAĞTAY SÜPER LİG'DE İLK KEZ

Fenerbahçe'nin sezon başında Kasımpaşa'dan renklerine bağladığı genç sol bek Çağtay Kurukalıp, ilk Süper Lig maçına çıktı. Çağtay, ilk Süper Lig maçına da ilk 11'de başladı.

ARDA GÜLER LİGDE İLK KEZ 11'DE

Fenerbahçe'nin gelecek vadeden oyuncusu Arda Güler, sarı-lacivertli formayla ligde ilk kez 11'de görev aldı. Ligde daha önceden Fenerbahçe formasıyla sonradan oyuna dahil olan Arda, Atakaş Hatayspor karşısında ise maça 11'de başladı.

BENZIA ESKİ TAKIMINA KARŞI

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Yassine Benzia, eski takımına karşı ilk kez forma giydi. Ali Koç ve yönetiminin göreve geldiği 2018-2019 sezonunda kiralık olarak sarı-lacivertli takıma katılan Benzia, daha sonra takımdan ayrılmıştı. Cezayirli 27 yaşındaki orta saha, 3 sezon sonra rakip olarak yeniden Kadıköy'e ayak bastı.

TARAFTARDAN ARDA'YA DESTEK

Fenerbahçeli taraftarlar, maçtan önce genç oyuncuları Arda'ya destek oldu. Arda'yı tribünlere çağıran taraftarlar, alkışlarla oyuncularına moral verdi.

Karşılaşmanın ardından konuşan teknik direktör İsmail Kartal, "Slavia maçından 9 tane oyuncumuzdan farklı çıktık. Rotasyon yapmak zorundaydım. Oyuncularımızı yakından takip ettiğimiz için bu oyuncularımızı dinlendirdim. Altyapıdan gelen oyuncularımız vardı, onlara da şans vererek takım içinde oynayabileceklerini gösterdik. Onları da kazanmak hem de kendi orijinal mevkilerinde oynayabileceklerini gördük. Onlar için referans maçı oldu. Elimizde kim varsa en iyi şekilde değerlendirmek istedik. Arda ve Çağtay'ın Türk futbolu adına önleri açık olsun" diye konuştu.

Hafta için Slavia Prag’a yenilerek morali bozulan Fenerbahçe, aldığı bu galibiyetin ardından Perşembe günü oynanacak rövanş için moral depoladı.

Fenerbahçe bu maç sonrasında 43 puanla 5. sıraya yükseldi. Hatayspor ise 39 puanla 8. sıraya geriledi.

Ligin 27. haftasında Fenerbahçe, Pazartesi günü Kasımpaşa deplasmanına çıkacak. Hatayspor ise Pazar günü sahasında ligin son sırasındaki Yeni Malatyaspor’u konuk edecek.