UEFA  Avrupa Ligi gruplara kalarak ülkemizi temsil edecek olan Fenerbahçe ve Trabzonspor'un turnuvada ki rakipleri belli oldu.

Fenerbahçe B Grubu'nda Ukranya'dan Dinamo Kiev, Fransa'dan Stade Rennais ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi ekibi AEK Larnaca ile eşleşti.

Trabzonspor H Grubu'nda Sırbistan'dan Kızılyıldız, Fransa'dan Monaco ve Macaristan'dan Ferençvaroş ile eşleşti.

UEFA Avrupa Ligi'nde grup karşılaşmaları, 16 Eylül'de oynanacak karşılaşmalarla başlayan grup mücadeleleri 9 Aralık tarihinde oynanacak karşılaşmalar ile sona erecek.

FİNAL MÜCADELESİNE İSPANYA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

UEFA Avrupa Ligi'nde 2021-2022 sezonu karşılaşması, İspanya'nın Sevilla şehrindeki Ramon Sanchez-Pizjuan Stadı'nda oynanacak. 18 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan final karşılaşmasını kazanan takım kupayı müzesine götürecek.

JESUS'UN DİLEĞİ GERÇEK OLDU

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un UEFA Avrupa Ligi gruplarında tekrar karşılaşmak isterim dediği Dinamo Kiev, Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Jesus, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ki rakibi Austria Wien'i eledikten sonra “Dinamo Kiev ile tekrar eşleşme ihtimalimiz var. Onlarla karşılaştığımızda hazırlanmak için çok az bir süremiz vardı. İkinci maçı uzun süre 10 kişi oynadık. O maçı aklımdan çıkaramıyorum. Onlarla tekrar oynamak isterim“ demişti.