Ahmet Çalık'ın kullandığı aracın, Ankara-Niğde yolunda kontrolden çıkıp şarampole yuvarlandığı belirtildi.

Sağlık görevlilerince yapılan kontrole göre, araçta yalnız olan Ahmet Çalık'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Ankara'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Ahmet Çalık'ın hayatı futbolla geçti.

26 Şubat 1994'te Ankara'da dünyaya gelen Ahmet Çalık, 2004 yılında 10 yaşındayken futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı. Gençlerbirliği altyapısında geçirdiği 7 senenin ardından 2011 yılında Ankara'nın köklü kulübü ile profesyonel sözleşme imzalayan Çalık, A takım bünyesine katıldı.

FENERBAHÇE MAÇINDA SÜPER LİG'LE TANIŞTI

Az sayıda da olsa A takımla maça çıkan, genel olarak ise A2 takımında forma giyen Ahmet Çalık, 2012-2013 sezonunda 21 Nisan 2013'te oynanan Fenerbahçe karşılaşması ile ligde ilk kez A takım formasını giydi.

2015-2016 sezonunda kaptanlık görevini aldığı Gençlerbirliği'nden, 2016-2017 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray'dan aldığı teklif ile ayrılan Çalık, sarı kırmızılı formayı sırtına geçirdi. 

2 AY ÖNCE KONYASPOR İLE 2 YILLIK SÖZLEŞME YENİLEMİŞTİ

Galatasaray'da istediği performansa ulaşamayan Çalık, 4 Ekim 2020'de Konyaspor'a transfer olarak, kariyerinin son yıllarını ise bu takımda geçirdi ve önemli başarılara imza attı. Ahmet Çalık, 26 Kasım 2021'de Konyaspor ile 2 yıllık sözleşme yenilemişti.

8 KEZ AY-YILDIZLI FORMAYLA GÖREV YAPTI

Milli takımda alt yaş gruplarında birçok kez forma giyen Çalık, 17 Kasım 2015'te dönemin A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından kadroya dahil edilirken, 21 yaşında ay-yıldızlı formayı ilk kez sırtına geçirdi. A Milli Takım'da toplamda 8 maça çıkan Ahmet, 1 de gol kaydetti.

TRAFİK KAZASI SONUCU HAYATA VEDA ETTİ

Bugün saat 09.00 sıralarında Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi'nde meydana gelen kazada Ahmet Çalık'ın kullandığı 06 CLK 94 plakalı araç, Ankara-Niğde yolunda kontrolden çıkıp, şarampole devrildi. Araçta yalnız olan Ahmet Çalık, 27 yaşında hayata gözlerini yumdu.

KAZA SONRASI KAHREDEN AYRINTI

Ankara'da geçirdiği kazada yaşamını yitiren genç futbolcu Ahmet Çalık'ın, bugün takımın izin günü olduğu için şubat ayında yapmayı planladığı düğün nedeniyle Ankara'ya nikah tarihi almaya gittiği öğrenildi.

Ankara'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Ahmet Çalık'ın çocukluk arkadaşı Önder Eryıldırım, milli futbolcunun nikah işlemleri için Konya'dan Ankara'ya geldiğini söyledi.

Ahmet Çalık'ın cenazesinin getirildiği Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde açıklamalarda bulunan Eryıldırım, Çalık'ın çocukluk arkadaşı olduğunu belirterek, "Etlik'te aynı mahallede beraber büyüdük. Aynı zamanda kuaförlüğünü de uzun süre yaptım. Annesi, babası Etlik'te oturuyordu. Nikah işlemleri için Konya'dan Ankara'ya geliyordu. Yakın zamanda nikahı vardı." diye konuştu.

Çok üzgün olduklarını dile getiren Eryıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Maalesef çok üzücü haber aldık. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun. Gerçekten çok üzücü, diyecek bir şey bulamıyorum. Allah rahmet eylesin, içimiz yandı. Herkes gibi çok üzgünüm. Yer kaygan olduğu için aracı kaymış ve takla atmış. Bugün ikindi namazına müteakip Elmadağ'da aile kabristanlığında defnedilecek."

Öte yandan Konyaspor'da geçmiş yıllarda görev başında iken teknik direktör Tevfik Lav ve orta saha oyuncusu Burhan Yüceaktaş da vefat etmişti. 

SPOR CAMİASINDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR

Konyaspor'umuza geldiği ilk günden bu yana taraftarımızın ve şehrimizin sevgisini kazanan futbolcumuz Ahmet Çalık'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta futbolcumuz Ahmet Çalık'ın ailesi olmak üzere hepimizin başı sağ olsun.

ÖZNUR KABLO YENİ MALATYASPOR 

Konyaspor futbolcusu Ahmet Çalık’ın geçirdiği trafik kazası sonucu vefat ettiği haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Ahmet Çalık’a Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri ve Konyaspor camiasına başsağlığı diliyoruz.

YUKATEL KAYSERİSPOR

İttifak Holding Konyaspor futbolcularından Ahmet Çalık’ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. 

Merhum Çalık’a Allah’tan rahmet başta ailesi olmak üzere 
@konyaspor  ve futbol camiasına başsağlığı dileriz.

Yukatel Kayserispor Kulübü

GALATASARAY

Eski futbolcumuz Ahmet Çalık'ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevdiklerine ve Türk spor camiasına başsağlığı diliyoruz.

BEŞİKTAŞ

Konyaspor’un futbolcusu Ahmet Çalık’ın trafik kazası sonucu vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Ahmet Çalık’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Konyaspor camiasına başsağlığı dileriz.

FENERBAHÇE

Ankara’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden İttifak Holding Konyaspor futbolcusu Ahmet Çalık'a Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları, İttifak Holding Konyaspor Kulübü ve Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz.